Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Alanud on tegude nädal: paljud protsessid lükatakse käima

Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 22. – 28. juuli 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Nädala esimesed päevad mööduvad veel hiljutise võimsa täiskuu mõjudes ning võib saabuda jätkuvalt suuri uudiseid muutustest ja pöördkäikudest. Lisaks on Uraan endiselt lähedases ühenduses Algoliga, mis seotud otseselt juhtivate peade vahetumisega.

Juhtuski see, mida oli ette näha – Biden loobus uuesti presidendiks kandideerimast. Eestis toimus mitmete ministrite välja vahetamine ning Kristen Michali peaministriks kuulutamine ja tema valitsuse loomine. Vladimir Svet hüppas üle uude erakonda. Postimees Grupi juht vahetus. 

Ent alanud nädalal tuleb appi Marss, mis jõuab Päikesega harmoonilisse sekstiili ning niimoodi rändavad nad koos terve nädala. See tähendab, et mistahes raputusi, ootamatusi või lõppemisi keegi täiskuuga üle elas, nüüd on aeg tegutseda ja oma jõud taastada.

Võimalik, et elus on vaja teha aktiivseid ümberkorraldusi ja astuda samme, mis viiksid päriselt edasi. Tuleb leida endas vajalik enesekindlus ning toetuda sellele. Väline peegeldus ei pruugi eriliselt toetav ega mõistev olla, kuid jõud on igaühes eneses.

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäeval kell 08.37 läheb täpseks Päikese opositsioon Pluutoga, kuid selle mõju on olnud õhus juba alates pühapäevast. See on võimuvõitluse seis, mis näitab, et tuleb seista silmitsi mingisuguse katsumusega, mis testib jõudu. Parimal juhul aitab see mõju oma tõelise väega kontakti saada, kuid halvimal juhul tekitab soovi vastane täielikult purustada, vahendeid valimata. Egod võivad selles energias puruneda.

Parem oleks vaadata kõigepealt iseendasse, enne kui püüda kontrollida teisi ja välist maailma. Sel ajal võib tulla seista silmitsi ka tumedate tunnetega, sisemiste hirmude ja valudega, mis muul ajal on rohkem varjus. See on tegelikult ideaalne aeg oma varjudega tegelemiseks.

Neljapäeval kell 02.10 läheb täpseks Marsi trigoon Must Kuu Lilithiga ning 10.59 Päikese sekstiil Must Kuu Lilithiga. Meil on tekkinud taevas minikolmnurk Marsi, Päikese ja Lilithi vahel, millest kujuneb selle nädala toetav jõukoht. See on väga hea endasse vaatamise ning oma jõu leidmise aeg – kes sa oled, kui sa ei vasta üldsuse normidele või ei saa seda, mis justkui kõigil peaks olema olemas? On aeg võtta omaks just see, milles oleme kogenud tõrjutust ja häbi ning teha sellest hoopis oma tugevus. Selles koosluses on ka omajagu ürgsust, kirge ja autentsust.

Kell 18.59 jõuab Merkuur kvinkunksi Neptuuniga, mõlemad kriitilises lõpukraadis, 29°. Suhtlemine on neljapäevaõhtul paraku hägune, tekib möödarääkimist, arusaamatust ning tunnet, et ei olda ühel lainel. Praegu ei maksa otsida teiste poolt mõistmist, vaid toetuda eelkõige oma isiklikule sisemisele jõule ja äratundmisele. Viimase hetke veidrad otsuste ja plaanide muutused ei too häid tulemusi.

Reedel kell 05.32 läheb täpseks Päikese sekstiil Marsiga, mille tugev mõjuväli kestab 22. – 29. juulini. See on kõrge energiaga päev, mis kutsub tegutsema ja aktiivne olema. Füüsilised tegevused lähevad pigem hästi ning võimekus kasvab. 

Kell 16.59 läheb Chiron retrograadi, mis tähendab, et siit alates suudetakse oma hingehaavadega seespidiselt paremini tegeleda ning nende tagamaid näha ja mõista. Algab ka järelemõtlemise aeg teemades, mis tekitavad meis haavatavust.

Laupäeval kell 03.07 teeb Veenus kvinkunksi Saturniga ja kell 03.49 teeb Merkuur kvinkunksi Pluutoga – neid mõjusid kogeme juba nii reedeõhtul kui ka laupäeva esimeses pooles. Suhtlemine ja läbisaamine inimeste vahel ei taha hästi sujuda, kuna tundub, et tüüritakse omavahel sobimatutes suundades. Samas ei teki siin otseselt ka mingit konflikti, õhus on lihtsalt ebamugavus ja sobimatus. Lisaks võib see näidata, et hetkel tuleb lihtsalt kohaneda sellega, mis on. 

Väärtused ja arusaamised ei klapi ning kellegi sõnad võivad tekitada meis ebameeldivaid tundeid (või vastupidi). Kõige mõistlikum on olla lihtsalt paindlik.

17. juulil algas Merkuuri varjuperiood (Merkuur on läbimas kraade, kuhu see hiljem «tagasi pöördub») ning 5. augustil pöördub Merkuur retrograadseks. See tähendab, et juba nüüd hakkavad ilmnema asjaolud, mis vajavad Merkuuri retrograadi jooksul ümbertegemist või ümberhindamist. Juba nüüd võime saada märke suhtlussituatsioonidest, mis tulevad peagi suurema luubi alla. Merkuuri retrograad lõppeb 29. augustil. 

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval kell 12.57–16.23 (Kuu siseneb Kaladesse)

Neljapäeval kell 17.31–17.53 (Kuu siseneb Jäära)

Laupäeval kell 01.14–20.23 (Kuu siseneb Sõnni)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed taevakehad

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Chiron on retrograadis 26. juulist kuni 29. detsembrini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Märksõnad

Tagasi üles