Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD ENNE JA PÄRAST Põlva mees andis kalmistul ära visatud laternale uue kuue. «Meistri töö!»

Copy
Kalmistu. Foto on illustreeriv.
Kalmistu. Foto on illustreeriv. Foto: Paul Poderat

«Kui omanik tunneb ära, võtke ühendust,» ütleb kuldsete kätega Põlva mees korda tehtud küünlalaterna kohta. Mees leidis roostes laterna Põlva kalmistu prügimäelt ning otsustas sellele uue elu anda. 

Põlva mees Urmas ütleb grupis «Põlva kodanik», et leidis Põlva kalmistult ära visatud küünlalaterna. Kuigi latern oli suures osas roostetanud, tekkis Urmasel idee see korda teha ja omanikule tagasi anda. 

«Keegi viskas Põlva kalmistul sellise lambi ära. Kui omanik tunneb ära ja tahab selle oma kalli kalmule tagasi panna, võtke ühendust. Tagastan uues kuues,» ütleb Urmas ning jagab fotosid laternast enne ja pärast renoveerimist. 

Kalmistul ära visatud roostes latern.
Kalmistul ära visatud roostes latern. Foto: Erakogu
Latern pärast restaureerimist.
Latern pärast restaureerimist. Foto: Erakogu

Kuigi restaureerimisele kulus omajagu aega ja materjali, ei küsi Urmas tehtud töö eest tasu. 

«Tubli inimene, väga kena tegu,» öeldakse Urmase postituse kommentaarides. «Oleks selliseid kuldsete kätega tegijaid rohkem. Mina küll hüvitaksin tegija vaeva,» ütleb kommentaari jätnud Valve. «Meistri töö! Ilus,» kiidab Rando.

Restaureeritud latern näeb välja nagu uus.
Restaureeritud latern näeb välja nagu uus. Foto: Erakogu

Paar kommenteerijat leiavad, et omanik võis tahta laterna lõplikult ära visata ega soovigi seda tagasi saada. «Annan inimesele tagasi, kui ta selle ära tunneb ja seda soovib,» ütleb Urmas.

Tagasi üles