Twitteri kasutajad ei tea, et Titanic uppus päriselt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koopiad originaalväljaannetest, mis kajastasid Titanicu hukku
Koopiad originaalväljaannetest, mis kajastasid Titanicu hukku Foto: SCANPIX

Uuring näitas, et osa Twitteri kasutajaid ei tea, et kunagine luksuslaev Titanic uppus päriselt, mitte ainult filmis.

Laevafirma White Star Line uhkus Titanic sõitis 14. aprillil 1912 vastu jäämäge ning vajus 15. aprilli varahommikul Atlandi ookeani, edastab The Telegraph.

Hoolimata sellest, et Twitterisse jõuavad uudised ja faktid väga kiiresti, ei ole paljud mikroblogijad teadlikud Titanicu tegelikust saatusest.

Twitteri kasutajate arvates leidis laevaõnnetus aset vaid menufilmis «Titanic», milles mängivad peaosi Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet. Hiljuti jõudis kinodesse selle 1997. aastal valminud filmi 3D variant.

Üks Twitteri kasutaja kirjutas: «Kas olen väga rumal, et ma ei teadnud, et Titanic oli olemas. Arvasin, et tegemist on vaid filmiga».

Talle vastati üsna irooniliselt. Üks vastaja kirjutas, et kas see end mitte teadjaks kuulutanu teeb nalja. Teine aga: «Oled jah loll, et sa seda ei teadnud».

Veel üks Twitteri kasutaja kirjutas, et «sain just teada, et Titanic oli päriselt olemas».

Teismeline Twitteris kirjutaja, kes samuti tunnistas, et ta pidas Titanicut ja sellega toimunud õnnetust väljamõeldiseks, palus enda arvel mitte nalja teha ning vastikuid kommentaare mitte saata.

Teda hakati sõimama lolliks ja arengupeetusega isikuks.

Titanicu hukust möödub 14.-15. aprillil 100 aastat. Seda õnnetust meenutatakse nii Suurbritannias kui USAs.

8. aprillil startis Southamptonist Titanicu mälestuskruiis. See teeb peatuse paigas, kus Titanic 15. aprillil Atlandi ookeani vajus.

Korraldatakse ka Titanicuga seotud näitusi, kontserte ja etendusi.

Kuid on ka neid, kellele Titanicuga seotud üritused ei meeldi. Üks Briti akadeemik süüdistas Belfasti, linna, mille dokkides Titanic ehitati, kerges rahateenimises. Belfastis toimub Titanicuga seoses kolm nädalat kestev festival ja MTV popkontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles