Stsenarist süüdistab Mel Gibsonit juutide vihkamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mel Gibson
Mel Gibson Foto: SCANPIX

Stsenarist Joe Eszterhas süüdistab näitlejat ja režissööri Mel Gibsonit juutide vihkamises.

Eszterhas avaldas 9. aprillil leheküljel thewrap.com kirja, milles ta süüdistab Gibsonit oma naise nutma ajamises ning kirjutab, et Gibson oli õnnelik, et biitel John Lennon maha lasti, edastab news.com.au.

Eszterhas kirjutas avaliku kirja pärast seda, kui ta ei saanud Gibsonilt tagasisidet oma uue filmikäsikirja kohta. Selle pealkiri on «The Maccabees» ning see räägib juudi võitlejatest, kes saavad oma kontrolli alla Juudamaa.

Varem olevat Gibson näidanud, et ta on huvitatud tegema «juudi Bravehearti» filmi.

Stsenarist viitas ka Gibsoni 2006. aasta juhtumile, mil autoroolis olnud joobes staar arreteeriti. Gibson sõimas siis arreteerijaid juutideks ning olevat näidanud oma käitumisega juudivastasust.

 «Olen saanud aru, et sul ei ole kunagi plaanis teha filmi «The Maccabees». Samas olen veendunud, et selle põhjuseks on juutide vihkamine,» jätkus stsenaristi kiri.

Eszterhasi arvates tundis Gibson selle filmi vastu esmalt huvi vaid selle tõttu, et tal oleks olnud võimalik juudid kristlasteks muuta.

Gibson vastas Eszterhasile, et selle filmi tegemise plaani lükkas tagasi filmistuudio Warner Brothers, kuna neile ei meeldunud käsikiri.

Mõned küünilised kommentaatorid arvasid, et tegelikult oli see avalik kiri lihtsalt reklaamtrikk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles