Muusik Lauri Saatpalu viidi pühapäeval kiirabiga EMOsse: võib lambist vimka visata ja muhvigi teha pole! (2)

Copy
Lauri Saatpalu
Lauri Saatpalu Foto: Tairo Lutter

Laulja ja muusik ning ansambli Dagö solist Lauri Saatpalu sattus pühapäeval tervisemure tõttu EMOsse. Saatpalu jagas kogemust ühismeedias ja tõdes ta ootamatult jalust niitnud tervisemure kohta järgmist: «Keerasin terve mehena koikusse, hommikul ei saa püstigi, täis karussell!»

«Minuga juhtus üleeile veider asi,» alustas muusik Lauri Saatpalu teisipäeval ühismeediasse kirjutatud postituses.

Saatpalu kirjutas Facebooki postituses, et tuli laupäeva öösel kontserdilt ja tervisemure tabas teda järgmisel hommikul. «Keerasin terve mehena koikusse, hommikul ei saa püstigi, täis karussell! Tegin pika proovi ära, aga maa aina rohkem kõikus ja keel kuivas kurku, kuigi jõin.»

Postitusest jääb mulje, et tervis oli nii halb, et helistati kiirabisse. «Ei mökutatud, vaid pandi kiirabiautosse pikali, kanüül veeni ja Põlva EMOsse! Maksumaksja raha eest sain totaalse uuringupaketi, südamest ajukompuutrini. Pilt oli ühtlaselt sile. Ja milline hoolitsus ja teenindus!»

Lõpuks sai muusik teada ka diagnoosi: «Kui viimane liiter töörahva higi ja pisaraid tilgutist mu veeni mulksus, küsisin tohtriproualt, mis kurat see oli. Eesti keeles olla see lihtsalt peapööritus, st keskkõrv, mis juhib meie tasakaalukeskust, võib lambist vimka visata ja muhvigi teha pole!»

«Tohter olla ise korra pikali lennanud, kui tahtis hommikul tööle minema hakata. No vähemasti hea teada, kui järgmine kord viltu hakkab vedama!»

Lõpetuseks soovitas Saatpalu Põlva EMO, millega ta väga rahule jäi. «Aga kui tulevikus miskit päriselt juhtub (ptüi, ptüi, ptüi!) siis on mõistlik kohe Põlva EMOsse sõita. Tallinnas istud veel kaks päeva pärast surma järtsulipik peos ja saad sõimata, et kohta kinni hoiad. Täna kontrolletendus.»

Tagasi üles