Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Saksa linn keelas koolides «vaikiva rebase» žesti sarnasuse tõttu paremäärmusliku märgiga (4)

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Türgi koondise keskkaitsja Merih Demiral tegi 2. juulil 2024 Leipzigis EMi kohtumisel Austriaga paremäärmusliku «hunditervituse», mille eest määrati talle kahe mängu keeld. Umbes samasugust žesti kasutavad ka õpetajad, et õpilasi vaikima panna. Saksa linn Bremen keelas koolides selle käemärgi.
Türgi koondise keskkaitsja Merih Demiral tegi 2. juulil 2024 Leipzigis EMi kohtumisel Austriaga paremäärmusliku «hunditervituse», mille eest määrati talle kahe mängu keeld. Umbes samasugust žesti kasutavad ka õpetajad, et õpilasi vaikima panna. Saksa linn Bremen keelas koolides selle käemärgi. Foto: IMAGO / Daniela Porcelli / SPP / Scanpix

Üks Põhja-Saksamaa linn on esimene, mis keelas klassiruumis õpilaste vaigistamise käeliigutuse kasutamise, kuna see sarnaneb Türgi paremäärmusliku žestiga.

Pedagoogid nii Saksmaal kui mujal on pikka aega pidanud kasulikuks õppevahendiks «vaikiva rebase» žesti, mille puhul on nimetis- ja väike sõrm püsti ning keskmised kaks sõrme ja pöial on sirutatud ette ja on koos. See jätab mulje kõrvad kikkis ja koon kinni rebasest, teatab The Guardian.

Tagasi üles