Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Soome neurokirurg: need oleksid olnud Trumpi vigastused enne tõenäolist surma, kui kuul oleks pead tabanud

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Vabariiklaste presidendikandidaat ja USA endine president Donald Trump 13. juulil 2024 Pennsylvanias Butleris kampaaniasündmusel, kus teda tulistati ja ta kõrv sai vigastada.
Vabariiklaste presidendikandidaat ja USA endine president Donald Trump 13. juulil 2024 Pennsylvanias Butleris kampaaniasündmusel, kus teda tulistati ja ta kõrv sai vigastada. Foto: AP Photo / Gene J. Puskar / Scanpix

USA vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi tulistati 13. juulil, kui ta pidas Pennsylvanias Butleris oma kampaaniasündmusel kõnet. Kuul tabas ta kõrva ja ta oleks võinud kuuli pähe saada, kui ta ei oleks paar sekundit varem oma pead keeranud. Ta oli surmast vaid paari sentimeetri kaugusel.

Trumpi kõrvanibu sai pihta ja sealt tuli palju verd, kuid raskem ajutrauma või võimalik surm polnud enam kaugel, kirjutab Iltalehti.

«Kui kuul oleks tabanud koljut ja läbinud kolju, oleks see põhjustanud ajukoe tõsiseid kahjustusi, kuid olenevalt kuuli teekonnast oleks tal tekkinud mõõdukas, võimalik, et raske ajukahjustus, mis oleks võinud põhjustada surma,» ütles Soome Põhja-Pohjanmaa hoolekandepiirkonna ekspertiisikeskuse juhataja ja neurokirurg Niina Salokorpi. Salokorpil on 20 aasta pikkune neurokirurgia kogemus.

Tagasi üles