Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Suri «Beverly Hills, 90210» staar Shannen Doherty (7)

Copy
Shannen Doherty
Shannen Doherty Foto: CAP / SFS / Supplied by Capital Pictures / Scanpix

Rinnavähki põdenud USA näitleja Shannen Doherty suri 53-aastaselt, vahendab People.

 

Sarja «Beverly Hills, 90210» staar Shannen Doherty oli juba mõnda aega võidelnud neljanda staadiumi vähiga. Aprillis oma 53. sünnipäeva tähistanud Doherty sõnas kevadel, et valmistub aegsasti surmaks.

Dohertyl diagnoositi rinnavähk 2015. aastal. «Beverly Hills 90210» staar teatas 2017. aastal, et tema rinnavähk on remissioonis.

Mõni aasta tagasi avaldas aga Doherty, et vähk on tagasi. «See tuleks paari päeva või nädala jooksul niikuinii välja, et mul on neljas staadium,» põhjendas Doherty 2020. aasta veebruaris oma otsust haigusest rääkida. «Nii et mu vähk tuli tagasi ja sellepärast olengi siin.»

Viimase kolme aasta jooksul oli Doherty teadlikkuse parandamiseks jaganud sotsiaalmeedias oma vähivõitluse teekonda.

Ta rääkis eri diagnoosidest ja ravimeetoditest, sealhulgas näitas fotot endast juusteta ja ninaverejooksuga. «Loodan, et julgustan inimesi tegema mammograafiat, käima regulaarselt kontrollis, vabanema hirmust ja silmitsi seisma kõigega, mis teie ees võib olla,» sõnas Doherty.

Naine sõnas, et ei karda surma. «Ma ei karda. Ma tean, kuhu lähen ja mis inimesi näen. Ma arvan, et ma kardaksin surma, kui ma poleks hea inimene. Ma ei taha surra, see ongi erinevus. Ma ei karda suremist, aga ma ei taha surra,» sõnas naine ühes viimases ajakirjale People antud intervjuus.

Tagasi üles