Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

SUPERAUTO?! Venemaal levib Ukraina esileedi kohta uskumatu valeuudis (1)

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina esileedi Olena Zelenska esines 18. juunil 2024 Kiievis Ukraina laste heaolu, tervist ja turvalisust käsitlenud konverentsil.
Ukraina esileedi Olena Zelenska esines 18. juunil 2024 Kiievis Ukraina laste heaolu, tervist ja turvalisust käsitlenud konverentsil. Foto: Volodymyr Tarasov / Ukrinform via ZUMA Press Wire/ Scanpix

Bugatti superauto Tourbillon on suurte Venemaa väljaannete pealkirjades. Venemaa meedia väidab, et Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi abikaasa Olena Zelenska ostis 4,5 miljoni euro väärtuses superauto, kuritarvitades nii Ukraina riigi raha.

Valeuudise on avaldanud finantsleht Vzgljad, laialt levinud ajaleht Moskovski Komsomolets ja Pravda prantsuskeelne lehekülg. 

Fakt on, et Tourbillon on Bugatti uus mudel ja uhkuse allikas. 8,3-liitrise V16 mootori ja kolme elektrimootoriga varustatud superauto võimsus on 1800 hobujõudu ning selle voolujooneline disain on püüdnud kopeerida pistriku kuju. Masin kiirendab nullist 100 km/h vähem kui kahe sekundiga. Veelgi muljetavaldavam võib olla teadmine, et auto kiirendab nullist kuni 300 km/h vähem kui kümne sekundiga. Tourbillon on alles testimisfaasis ja tarned klientidele algavad alles 2026. aastal.

Tagasi üles