Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

«SIIRAS TÄNU!» Valga kass Sipsik sai tänu kohalike toetusele eluks vajaliku opi

Copy
Sipsik
Sipsik Foto: Erakogu

Facebooki grupis «Valga kodanik» jagati mureliku kassiomaniku palvet, kus paluti abi noore kassi operatsiooniks. Kass oli õnnetul kombel murdnud jalaluu ning tema omanikul käis kuluka operatsiooni eest tasumine üle jõu. «Tänu armsatele ja hoolivatele inimestele saime selle operatsiooni raha kokku,» ütleb kassi omanik. 

Juuni lõpus tabas Valgas elava üksikema perekonda õnnetus, kui nende kass kukkudes jalaluu murdis. Teadagi on loomade ravi väga kallis ja kass vajas tervenemiseks kulukat operatsiooni. Omanik tegi postituse Facebooki, kus palus abi operatsioonikulude katmiseks. Naine tegi oma Facebooki kontol alloleva postituse:  

«Appikarje ei tähenda alati kerjamist... vaid meie palume abi. Meie pere lemmikuga juhtus õnnetus ja Sipsik vajab operatsiooni. Tema jalaluu on väga halva koha pealt katki ja kirurgilist sekkumist vajab see kohe kindlasti.

Operatsioon on väga kulukas ja kahjuks kahe lapse üksikemana ei ole mul võimalik selle eest tasuda. Siin aga palungi abi, et kellel vähegi võimalik, siis äkki saate meid natukene aidata… see on meie viimane õlekõrs, et meie Sipsikule jääks jalg alles. Ta on ju alles 1-aastane kass, kellel kõik mängud ja jooksud koos lastega veel ees.

Ma päriselt ei taha abi küsida selliselt, kuid see on meie viimane õlekõrs ja aitamine on vabatahtlik.»

Omanik avaldab Elu24-le, et kass murdis jalaluu, kuna kukkus õnnetu juhuse tõttu viiendalt korruselt alla. «Lonkas jalga, nuttis väga palju. Hakkasin kohe abi otsima, ent pühapäeva hilisõhtul ja öösel ei saanud kätte ma ühtki arsti. Proovisin kogu Lõuna-Eesti arste ja loomakliiniku numbreid, et äkki kuidagi kellegagi õnnestub. Lõpuks võttis ühendust Valga loomaarsti assistent, kes oli valmis ka looma üle vaatama. Kontrollis põhilise ja ütles kohe, et luumurd ja peame ilusti hommikuni vastu ja ta annab teada kohe, kui saaksime minna kiisuga kontrolli arstile,» räägib omanik. «Selgus tõsiasi, et kassil luumurd väga halva koha peal ja vajalik operatsioon, mida Valgas ei teostata.»

Sipsik arstikabinetis.
Sipsik arstikabinetis. Foto: Erakogu

Facebooki grupis «Valga kodanik» jagas kassiomaniku palvet ka Riigikogu liige ja Valga endine vallavanem Ester Karuse, kes ka ise kassi jaoks annetas. «Väike abi teele pandud. Siiralt loodan, et Sipsik saab operatsioonile ja taastub kiirelt. Musid-kallid, olge tugevad!» ütleb Karuse postituse all. Ka Allain Karuse soovib kassile kõike head öeldes «Kiiret taastumist Sipsule!».

1. juulil andis kassiomanik teada, et Sipsikule on opp tehtud ja ta on väga tänulik kõigile, kes aitasid. «Viljandis saime operatsioonile kiirkorras. Ma väga tänan kõiki, kes meid aitasid... ma olen lihtsalt nii siiralt tänulik kõigile, aitäh, aitäh, aitäh!» ütleb ta. «Arsti sõnul läks operatsioon hästi. Taastumine on pikk, aga ta andis lootust, et kōik saab korda.»

Sipsik pärast oppi.
Sipsik pärast oppi. Foto: Erakogu

«Mulle laekus 1583.11 eurot abivalmitelt inimestelt. Ma olen ääretult tänulik. Sipsikule operatsioonijärgselt järele minnes sain arve 1198.18 eurot,» avaldab omanik Elu24-le.

Kuna abistajate annetatud summa oli suurem, kui kulus opile, plaanib kassiomanik ülejäänud summa annetada loomadega tegelevatele MTÜ-dele. «Ülejäänud rahad annetan MTÜ Gabrieli Loomade Elu ja Loomapäästegrupp MTÜ vahel. Loodan, et 384,93 eurot kokku ehk kummalegi 192.46 eurot on pisikeseks abiks ikka kellelegi. Meie Sipsu sai abi, loodame, et ka mõni teine loom saab,» ütleb Sipsiku omanik.

Mõned loomaomanikud, kelle kassil on juhtunud sarane õnnetus, mainivad, et nendel on operatsioonile kulunud veelgi suurem summa. Näiteks jagab üks kommenteerija, et nende kassiga juhtus sama õnnetus, et kukkus alla viiendalt korruselt. «Ütlen ausalt, üle 2000 euro läks, et asi paika saada,» avaldab ta.

Tagasi üles