Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Transsooline USA jooksja Nikki Hiltz pääses Pariisi olümpiamängudele (4)

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Transsooline ja mittebinaarne USA keskmaajooksja Nikki Hiltz 30. juunil 2024 Oregonis Eugene'is USA olümpia katsevõistlustel pärast 1500 meetri jooksu, mille ta võitis. Ta jookseb ka Pariisi olümpiamängudel.
Transsooline ja mittebinaarne USA keskmaajooksja Nikki Hiltz 30. juunil 2024 Oregonis Eugene'is USA olümpia katsevõistlustel pärast 1500 meetri jooksu, mille ta võitis. Ta jookseb ka Pariisi olümpiamängudel. Foto: Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Scanpix

Transsooline ja mittebinaarne USA keskmaajooksja Nikki Hiltz jooksis 30. juunil USA olümpiakatsevõistlustel Oregonis Eugene’is naiste 1500 meetri jooksus ameeriklastest läbi aegade teise aja, kvalifitseerudes 2024. aasta Pariisi olümpiamängudele.

Hiltz, kes kasutab enda kohta inglise keeles asesõnu they/them, edestas Elle St. Pierre'i ja Emily Mackayd võistluse viimasel lõigul, saades ajaks 3.55.33, mis on võistlusrekord. Kõik kaheksa parimat püstitasid OutSportsi andmetel uue isikliku rekordi. Pariisis teeb Hiltz olümpiadebüüdi, teatab NBC News

29-aastane Hiltz ütles võistlusjärgses intervjuus telekanalile NBC Sports, et võistlusel oli isiklikest saavutustest suurem tähtsus.

Tagasi üles