Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Uus uuring: dinosauruste väljasuremine sillutas teed viinamarjadele

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Dinosaurused surid välja umbes 66 miljonit aastat tagasi, kui Maad tabas asteroid. Nende väljasuremine sillutas teed uutele loomadele ja taimedele, kaasa arvatud viinamarjadele
Dinosaurused surid välja umbes 66 miljonit aastat tagasi, kui Maad tabas asteroid. Nende väljasuremine sillutas teed uutele loomadele ja taimedele, kaasa arvatud viinamarjadele Foto: Denis---S/Shutterstock

Viinamarjad on põimunud inimkonna looga aastatuhandeid, andes meie esivanemate tuhandeid aastaid tagasi võimaluse toota veine, kuid uue uuringu kohaselt poleks see nii olnud, kui dinosaurused poleks meie planeedilt kadunud.

Kui asteroid umbes 66 miljonit aastat tagasi Maad tabas, pühkis see minema massiivsed hiidsisalikud ning võimaldas areneda teistel loomadel ja taimedel, kirjutab CNN.

Nüüd heidab 19–60 miljoni aasta vanuste kivistunud viinamarjaseemnete avastamine Colombias, Panamas ja Peruus valgust sellele, kuidas need tagasihoidlikud taimed said maakera tihedates metsades jalad alla ja vallutasid lõpuks kogu maailma.

Tagasi üles