VÕIMAS NAINE Vigastused seljatanud tõsielustaar Renne Merilo püstitas karmil võistlusel isikliku rekordi

Natalja Zjuzkova
Copy
Päästemeti Keila komando päästja Renne Merilo.14. veebruar 2022.
Päästemeti Keila komando päästja Renne Merilo.14. veebruar 2022. Foto: Raul Mee

Romantilises tõsielusarjas «Sellest saab meie suvi» tuntuks saanud ja seal tehtud valikute järel palju kõmu tekitanud Renne Merilo pani end taas proovile. Nimelt käis Renne end taaskord tuletõrjujate võistlustel proovile panemas. 

Renne Merilo on laia kaliibriga naine. Tema igapäevatööks on inimeste ja vara päästmine ning kinnisvara vahendamine. Ta aitab vabatahtlikuna suurperede liitu ning teeb aktiivselt nii võistlus- kui harrastussporti. Hiljuti hakkas tegelema ka laskespordiga.

Samuti on ta omandanud tuleohutuse mikrokraadi ning teda on pärjatud ka Missis Estoniaks. Andekas naine on lisaks päästja ametile riigikaitsja, iluduskuninganna ja nelja lapse ema.

Tuletõrjespordiga alustas naine 2016. aastal. Enne võistlusi treenides sai naine kahjuks raskelt vigastada ja võistlus jäi toona katki. Täpsemalt harjutas naine üheks võistluse elemendiks, kus pidi köie abil üle plangu ronima, kuid köis läks katki ning naine kukkus pea nelja meetri kõrguselt alla ja murdis rangluu, selja ristjätke luud, kahjustas kopse ja sai ajuturse. Kuid Renne pole allaandja ning läks aasta pärast taas võistlustele.

Missiks valitud naine ütleb, et tema läheb võistlustele ainult võitma. Nii ka läks, naine võitis juba järgmine aasta Poolas Euroopa meistrivõistlustel hõbemedalid. Samal aastal käis ta võistlemas nii Saksamaal kui ka Leedus, kus võitis samuti hõbemedalid. Enesele teadmata ootas võisteldes Renne last, mistõttu jäi ta paariks aastaks võistlustest kõrvale.

2021. aastal põrutas naine Horvaatiasse Firefit Euroopa meistrivõistlustele, kus sai ühes kategoorias kolmanda koha ja teises kategoorias paarilisega teise koha. Aasta hiljem osales imenaine Portugalis päästjate maailmamängudel ja võitis seal mitmeid esikohti ning ühes kategoorias noppis naine aga teise koha.

Hullu graafiku juures võttis Renne ette ka iludusvõistlused: «Täiesti hull periood algas pärast Portugali. Hakkasin võistlema nii tuletõrjespordis kui ka missinduses. Pidin toime tulema jõu ja musklite kasvatamisega ning suhteliselt kohe pidin missinduse tarbeks muskleid kahandama.»


Renne võitis suve lõpus Eestis missivalimised ja kuu pärast võitu läks Austriasse tuletõjespordi võistlustele, kus võitis neljas kategooriates neli hõbemedalit.

«Austriast tulles oli vaja kuu aja pärast Singapuri Mrs Worldwide võistlustel Eestit esindada. Kahandasin kiirelt keha ning võitlesin ennast esimeseks printsessiks,» meenutab ta.

2023. aasta algul oli Renne lapsel seljaaju operatsioon. Kuid naist motiveeris see veel rohkem endast panustama ja ta sõitis juulis Filipiinidele Mrs Earth võistlustele, kus naine võitis krooni. Paari kuu pärast septembris läks naine võistlema jälle Austriasse.

«Mul oli vaja kiirelt keha jälle vormi saada ning palju treenida, sest võit oli vaja koju tuua. Sain lõpuks oma kulla kätte soovitud kategoorias! Lisaks sain ka kolm hõbemedalit. Oli väga võimas aasta,» rõõmustab Renne.

Aktiivse eluviisiga naine alustas ka uut aastat võidukalt. Nimelt said nad oma tiimiga kutse Saudi Araabiasse võistlustele. 2024. aasta veebruaris võitis naine kaks hõbemedalit.

Renne käis hiljuti ka Poolas, kus toimusid Firefit Euroopa meistrivõistlused, kuid seal naine kahjuks medaleid ei noppinud.

«Seal olid maailma mõistes väga suured tipud koos ja konkurents oli tihe. Pidin seekord neljanda kohaga leppima, aga see-eest tegin seni parima aja oma tuletõrjespordi ajaloos. Siit saab ainult veel paremaks minna,» sõnab kõikvõimas naine optimistlikult.

Märksõnad

Tagasi üles