Kohus määras Soome peaministri ekssõbratarile trahvi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaministri Matti Vanhaneni endine tüdruksõbrer Susan Ruusunen.
Soome peaministri Matti Vanhaneni endine tüdruksõbrer Susan Ruusunen. Foto: AFP / Scanpix

Helsingi apellatsioonikohus määras Soome peaministri Matti Vanhaneni endisele tüdruksõbrale Susan Ruusunenile ja tema skandaalse elulooraamatu kirjastajale trahvi solvava eraelulise teabe levitamise eest.

Kohtuotsuse kohaselt peab Ruusunen tasuma 300 ja tema raamatu «Pääministerin morsian» (Peaministri mõrsja) avaldanud kirjastuse Etukeno omanik Kari Ojala 840 euro suuruse trahvi. Lisaks peavad nad riigile maksma 8500 eurot ning Ojala korvama Vanhanenile ka viimase kohtukuludeks kulunud summa 1000 eurot, teatas STT.

Kohtusaaga on skandaalset armulugu hoidnud avalikkuse huviorbiidis juba aastaid. Varem neiupõlvenime Kuronen kandnud naine sai meediakangelaseks juba siis, kui tema suhe Vanhaneniga alles kestis.

Kolme lapsega üksikema sai valitsusjuhiga tuttavaks internetiportaalis, kuid läks Vanhanenist lahku juba 2006. aasta sügisel. Pärast paari kooselu lõppu kirjutas naine aga skandaalselt avameelse raamatu, mis paljastas eraelulisi üksikasju nende kooselust, naise lootustest ja nende purunemisest.

Tema raamat tõstatas küsimuse sellest, kust kulgeb piir eraelu puutumatuse ja sõnavabaduse vahel.

Varem on Vanhanen kohtus kaotajaks jäänud, kuid otsuse edasi kaevanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles