VIDEO Elina Pähklimägi ekstreemsest Ironmanist: paarkümmend kroolitõmmet ja siis algas põrgu, ümberringi kõlasid appihüüded (2)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Elina Pähklimägi on lavastuses «Naisteranna needus» kahes rollis.
Elina Pähklimägi on lavastuses «Naisteranna needus» kahes rollis. Foto: Marianne Loorents

«Sa vinge raudnaine!» Elina Pähklimägi läbis tuult ja laineid trotsides Lahti Ironmani!

«Mäletan, et stardikoridoris järve poole vaadates märkasin ma kaugemal lohet, keegi surfas. Imelik, käis peast läbi – selleks, et sellise väikese lohega sõita, oleks ju korralikku tuult vaja...» kirjeldab Pähklimägi ühismeedias enne starti peast läbi käinud mõtteid.

Vette jõudes ootasid teda aga suured lained.

«Paarkümmend kroolitõmmet ja siis algas põrgu. Laine. Ja mitte väike. Ma hingan üle kahe korra vasakule ja just sealt poolt oli esimesed 700 meetrit laine. Totaalne paanika. Minu krooli ujumisest ei tulnud midagi välja. Ümberringi kõlasid hüüded help, apua (appi – toim) ja inimesed klammerdusid paatide ja saatealuste külge,» kirjeldab ta.

Kokku katkestas Pähklimäe sõnul ujumise 68 inimest.

«Ma ei tea, kuidas ma selle distantsi ära ujusin. Olen kas sihikindel või loll, arvatavasti mõlemat korraga, aga ära ma selle ujusin. Neelasin nii palju vett alla, et vahetusalas käisin tualetis vett oksendamas. Trepist roomasin esimesed sammud. Kõik kõikus,» meenutab ta.

Tuul jätkus näitleja sõnul ka rattasõidul. «Aga mul oli täiesti ükskõik! Ma olin sealt veest välja tulnud!» nentis ta, lisades siiski, et kohati oli tuul nii rets, et laskumistel suisa ratas vabises ja tunne oli kõhe.

Jooksudistantsi aega parandas Pähklimägi aga suisa 17 minuti võrra.

Koguajaks oli näitlejal 5:45:41 «Oma esimese pooliku IM-võistlusega eelmine aasta Tallinnas ajaparandust ligi 33 min. Oma vanusekategoorias 40–44 seitsmes naine,» võttis ta võistlustulemused kokku.

«Hullumeelne!», kommenteerib keegi postituse all. «Võimas naine oled!», «Sa oled nii äge!», kirjutatakse kommentaariumis. 

Loe pikemalt: 

Alles mõni aeg tagasi nentis Pähklimägi, et on leidnud triatlonis oma pelgupaiga. «Oma ärevuse, tumedad mõtted ja nutuhood olen ma ära lahendanud trennis. Rattal, joostes, vees...» tunnistas ta.

Tagasi üles