Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Tartu vang soovis raamatukokku BSH kirjastatud etiketiõpikuid: sellist raamatut oleks väga vaja!

Copy
Tartu vangla
Tartu vangla Foto: Sille Annuk

Möödunud aasta lõpus kirjastas Brigitte Susanne Hunt etiketiõpetaja Erika Kolbakovi kirjutatud raamatu «Etikett ja head kombed kogu perele». Tartu vanglas etiketti aga vangidele selle raamatuga ei õpetata, ehkki üks kinnipeetav sellise sooviga vangla poole pöördus.

 

Hiljaaegu Tartu vanglast vabanenud Aivo on enda sõnul pühendunud sellele, et vanglas veedetud aeg tõepoolest võimaldaks inimesel enda elu ümber mõtestada. «Vangis on inimesed väga erineva taustaga ja neil ei pruugigi olla teadmisi, kuidas käituda.»

Ta on enam kui kaks aastat vanglas viibides ka selle teemaga tegelenud. «Vangistusseadus ütleb, et vangistuse eesmärk on suunata kinnipeetavaid õiguskuulekale teele. Aga inimesed hauguvad, kirevad...ma ei kujuta ette nende valvurite tööd, kui sa pead iga päev seda taluma. Samas kui vang satub sekeldustesse, tuleb aga vanglalt etteheide: inimene ei austa ühiskonnas kehtivaid moraalinorme. Sama ka siis, kui vang taotleb ennetähtaegset vabanemist. Ei osata kasutada isegi sõnu «aitäh» ja «palun». Aga seejuures ei oska vangla suunata kinnipeetavaid õiguskuulekale teele,» leiab Aivo. 

Tagasi üles