REAALAJAS ÄIKESEKAART Sünoptik Kairo Kiitsak: äikeste areng on kiiresti hoogu kogumas

Elu24
Copy
Taevas enne äikest. Foto on illustreeriv.
Taevas enne äikest. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala / Scanpix

Esmaspäeval pärastlõunal ja õhtupoolikul on oodata Ida- ja Kagu-Eestis äikesevihmasid, millega võivad kaasneda väga jõulised tuulepuhangud, tugevad vihmavalingud ja rahe, hoiatab keskkonnaagentuur ühismeedias.

«Äikeste areng on kiiresti hoogu kogumas Lätis ja Lõuna-Eestis. Äikesevööndid liiguvad edelast-lõunast põhja-kirde suunal,» kirjutab sünoptik Kairo Kiitsak ühismeedias. 

Äikese liikumist reaalajas jälgi siit SIIT!

«Põlvamaal Mooste kandis juba müristab,» kommenteerib üks Kiitsaku postituse all. «Haanjas padusadu ja kõmistab korralikult,» lisab teinegi. «Tuleks pealinna ka ometi, kaua võib oodata.»

Ka keskkonnaagentuur hoiatab ühismeedias: «Ettevaatust! Täna (1.07) kohtuvad Eesti idaservas jahedam ja kuumem õhk. Läänest on lähenemas külm front. Õhutemperatuur on 20..27, saartel 18..20, Ida-Eestis tõuseb enne frondi saabumist kuni 32 kraadini. Pärastlõunal ja õhtupoolikul on oodata Ida- ja Kagu-Eestis äikesevihmasid, millega võivad kaasneda väga jõulised tuulepuhangud (üle 15 m/s, oht on isegi üle 25 m/s puhanguteks, mis võivad teha kahju), tugevad vihmavalingud ja rahe. Pilvede liikumine kulgeb edelast-lõunast põhja-kirde suunal.»

Tagasi üles