NÄDALAPROGNOOS Paljud võivad leida end saatuse teeristilt, kus on võimalik minevik seljataha jätta: nädalalõpp toob hellust

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Kuutsükli lõpus tasub rohkem puhata.
Kuutsükli lõpus tasub rohkem puhata. Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 1. – 7. juuli 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Oleme jõudnud kuutsükli lõppu ning tasub olla endaga hell ja mõistev, kuna energiatase on nüüd oluliselt madalam. On hea aeg, et vaadata tagasi ja seedida sündmusi, mis leidsid aset viimasel kolmel ja poolel nädalal. 

Paljud võivad tõdeda, et teatud teemad justkui kulmineerusid nende elus ära ning tuli seista silmitsi vanade lahendamata küsimuste või pingetega. See nädal asetab meid ühtlasi mineviku ja tuleviku keskpunktile, kus näeme, kust oleme ja tulnud ja kuhu oleme teel. Tasub teadvustada, et milliseid teemasid ja mustreid me endaga enam kaasas kanda ei soovi ning milliseid kvaliteete ja omadusi tahame kasvatada ja ellu rohkem lubada. 

Võtmeks on siin ikkagi julgus käia oma tõelist teed ning kehtestada ja realiseerida iseennast, sellele viitab Kuu Põhjasõlm Jääras. 

Juba laupäeval algab aga kuuloomine Vähi tähemärgis, mis äratab uued algused kõiges, mis pakub hingele ja tundemaailmale kosutust, toidab ja hoiab. Just seda vajamegi nüüd kõige rohkem. 

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäeval jõuab Päike kuusõlmede keskpunktile, mis tähendab, et on jõutud kohta, kus avaneb võrdne vaade nii minevikku kui ka tulevikku. Näeme, kust oleme läbi tulnud ja mida tahame elus vähendada või seljataha jätta. Samal ajal ka näeme, milliseid omadusi ja kvaliteete tahame elus kasvatada ning mille suunas liikuda.

Mõnel juhul võib see tähendada, et inimene satub justkui saatuse teeristile, kus tuleb teha valik. Kas jätkad vana mustrit või astud edasi uude tundmatusse? Kogemused, kingitused ja oskused tasub minevikust kaasa võtta, kuid on selge, et on aeg liikuda edasi.

Just läbi südame (Päike Vähis) tuleb teha valik, mis vabastab meid mineviku kaassõltuvuslikest mustritest (Kuu Lõunasõlm Kaaludes), et teostaksime julgemalt oma individuaalset teed (Kuu Põhjasõlm Jääras). 

Samal ajal teeb  Merkuur trigooni Neptuuni ja sekstiili Must Kuu Lilithiga ehk tuleb appi lahendama Neptuuni-Lilithi opositsiooni, milles juba mõnda aega viibime. Siin tulevad läbi peened tajud ja taipamised, mis aitavad väljuda illusioonide ja võltskujutelmade painest, mis on avaldanud saboteerivat mõju. 

Suhtlemine on nüüd väga intuitiivne ning isegi telepaatiline. Võib ka juhtuda, et mõningad mõttevormid, mentaalsed hoiakud ja arvamused hakkavad lihtsalt lahustuma. Ent see pole hea aeg, mil sõlmida olulisi kokkuleppeid ja teha suuri otsuseid. Mentaalne tasand alles valmistub selleks. 

Kell 15.50 jõuab suhtlusplaneet Merkuur tundlikust Vähist enesekindlasse Lõvisse ning tasapisi hakkab kasvama soov end ja oma seisukohti elavamalt väljendada. Paraku muudab see Merkuuri asetus mõttemaailma ka veidi enesekesksemaks, kuid vahel on just seda tarvis, et iseendast aru saada. 

Kolmapäevaööl kell 04.40 läheb täpseks Veenuse trigoon Saturniga ja kell 10.26 Merkuuri opositsioon Pluutoga. Esimene neist seisudest kutsub pühenduma tõsisemalt oma tegelikele väärtustele. See on väga stabiliseeriv seis nii rahaasjus kui ka suhetes, mil olulisem on mõelda pikas perspektiivis. 

Ent sellele järgnev Merkuuri vastasseis Pluutoga viitab, et on aeg purustada vanu seisukohti. Siin võib tekkida järellainetus konfliktidele ja vaidlustele, mis leidsid aset juba möödunud nädalatel. Pluuto survestab Merkuuri transformeerima liiga egokeskseid mõtteid ja hoiakuid ning võtma arvesse grupi heaolu. Kellegi eneseväljendus võib sattuda selles mõjus karmi turmtule alla. 

Teine võimalik mõju on aga see, et mingis seni lahendatama küsimuses tuuakse viimaks välja sügavam tõde. See võib olla asjaolu, millega pole tahetud silmitsi seista. Pluuto sunnib Merkuuri tuumani minema. 

Reedel viibib Marss sekstiilis Saturniga, mis lisab tegevusse stabiilsust ja vastupidavust. See on pigem aeglane päev, mis liigub ühtlaselt omas rütmis ning võimaldab luua korda ja selgust ning samal ajal ebavajalikest tegevustest vabaneda. Saturn ütleb, et suunaksime energiat vaid sellesse, mis päriselt oluline. 

See päev sobib hästi mistahes tööde ja projektide lõpetamiseks. 

Laupäevaööl kell 01.57 algab kuuloomine Vähis 14°23’ ning kell 09.32 läheb täpseks Veenuse kvadraat Chironiga. Nüüd viib elu meid päris tugevalt kontakti oma tunnete ja emotsionaalsete vajadustega. Vanad südamehaavad võivad anda märku, aga eelkõige selleks, et saaksime paremini aru, mis meie tegelikud vajadused on.

Nädalalõpust võib kujuneda ka tervenemise aeg, kui ise selleks avatud olla. Eelkõige hingehaavade ja emotsionaalsete traumade tervendamise aeg. Igatahes ollakse nüüd päris tundlikud ning seda tasub võtta arvesse nii iseenda kui ka teiste mõistmisel. 

On sügavam vajadus kosutavate suhete ning kodutunde järele, ükskõik, mida see kellegi jaoks tähendab. Paljud inimesed võivad teadvustada, et nad vajavad lihtsalt armastust.

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval kell 18.42–18.50 (Kuu siseneb Kaksikutesse)

Neljapäeval kell 23.43–23.52 (Kuu siseneb Vähki)

Pühapäeval kell 06.47–06.56 (Kuu siseneb Lõvisse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Tagasi üles