POLE DEMENTNE «Kuuuurijast» tuntud proua Maie eeskoste teemaline kohtuasi liikus sammukese võrra edasi

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Maie, kes müüs oma kodu ja kelle lähedased võtsid endale majamüügist saadud raha.
Maie, kes müüs oma kodu ja kelle lähedased võtsid endale majamüügist saadud raha. Foto: Kuvatõmmis «Kuuuurija» saatest

Kolmapäeval toimus Tartu maakohtus istung, kus jätkus arutelu «Kuuuurija» saatest tuntud proua Maie eestkoste teemal. Kui eelmisele istungile Maie esindajat jurist Merike Roosilehte ei lubatud, siis seekord sai ta istungil osaleda. «Psühhiaatriline ekspertiis ei kuulutanud Maiet dementseks, ta vajab eestkostet suuremate rahaliste ja varaliste tehingute teostamisel,» ütleb jurist. 

Kolmapäeval, 26. juunil arutati Tartu maakohtus 87-aastase Maie eestkoste küsimust. Aprillikuus rääkis oma maja müügirahadest ilma jäänud proua Maie uskumatuna näiva loo «Kuuuurijale». Maie sugulased, kes algselt tundusid abivalmid ja heatahtlikud, hoopiski tüssasid teda ning Maie jäi ilma rahast, mille eest ta plaanis omale osta väikese korteri Tartusse. Pärast «Kuuuurija» saadet sai Maie küll oma kontole 10 000 eurot, kuid 53 600 eurot on siiamaani Maie sugulaste käes. Raha tagasimaksmise asemel pöördusid sugulased aga hoopiski kohtu poole, et taotleda endale õigust Maie eestkostjaks saamisel, kuna nende sõnul olevat proua dementne ning teiste poolt kergesti mõjutatav.  

Kui eelmisel istungil Maie ise osaleda ei saanud, kuna sai istungi toimumisest teada liiga hilja, siis seekord oli südikas proua kohal ning teatas kindlameelselt, et soovib oma eestkostjaks vaid oma tütart Anneliid (nimi muudetud, toimetusele teada) ja ei kedagi teist. 

Tagasi üles