Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Tartu külje all Puhjas levib õõvastav kuulujutt pedofiilist ja lapsetapjast (4)

Vassili Otškalenko.
Vassili Otškalenko. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Mõned päevad tagasi ilmus Facebooki gruppi nimega «Märgatud Puhjas» tekst, mis tegi paljud kohalikud elanikud ärevaks. Nimelt kirjutas üks kodanik, kuidas lapsetapjat, eluaegset vangi, Vassili Otškalenkot on nähtud ringi liikumas Tartu lähedal Elva külje all Puhjas. Katrin Lust läks kohapeale asja uurima, kas õudne kuulujutt on kohalike kõrvu jõudnud ja kas sellel jutul on ka tõepõhja.

Puhja grupis kutsub murelik kodanik inimesi üles olema oma lastega ettevaatlikum, sest kohalikus Coopi poes olevat nähtud kurjategijat Vassili Otškalenkot, kellest me oleme kirjutanud ka varem. 

Kui muidu liikus eluaegset karistust kandev mees ringi avavangla raames Haapsalus, siis nüüd on väidetavalt kinnipeetav saanud taas vanglast puhkust ning teda on nähtud Puhja kooli lähedal kohalikus Coopi poes. Nimelt olevat kurja minevikuga mees kandnud poes maski ning ehmatanud paljusid. Mainitud postitus levis kohalike seas kui kulutuli ning seda jagas üle 60 inimese.

Katrin Lust käis kohalikega rääkimas ning sai teada, et õudne kuulujutt Puhja kandis tõesti levib. Kas see ka tõele vastab, inimesed ei teadnud.

Justiitsministeeriumi vanglate osakond kinnitas meie toimetusele, et Otškalenko Puhja kandis liikuda ei saa, kuna istub trellide taga ning see kuulujutt ei vasta siiski tõele.

Vaata, mida Puhja inimesed asjast arvavad SIIT:

Tagasi üles