Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

ÜLEVAADE Kuidas eestlased oma jaanipidudega rahule jäid?

Copy
Rae Valla jaanituli
Rae Valla jaanituli Foto: Oliver Kaur

Jaanipeod on selleks aastaks küll peetud, kuid elamused jaaniõhtust jäävad meelde veel kauaks. Pidusid toimus üle Eesti rohkelt ning rahval oli suur valik, millisest peost sel aastal osa võtta. Kui paljud jäid jaanipidudega rahule, siis nii mõnedki jagavad ühismeedias pettumust, mida põhjustasid kõrged piletihinnad.    

Facebooki grupis «Kambja/Ülenurme kuulutaja» kirjutab Anna Eesti Põllumajandusmuuseumis toimunud Ülenurme jaanipeost: «Peab tõdema, et jaanipäev Ülenurmes oli ikka väga kurb ja läbimõtlemata üritus. Sissepääs oli aetud tohutult kalliks, rahvast nii vähe ja esineja ilmselgelt ei olnud jaanipäeva teema. Parem oleks olnud juba plaadi pealt lasta muusikat. Ei kritiseeri üldises mõttes esinejat. Järgmisel aastal peaks korraldustiimi vahetuse peale mõtlema või ei tasuks üldse punnitada.» Ülenurme jaanipeol astus üles Metsatöll, kelle vastu pole Annal küll midagi, kuid kes ei sobi naise meelest jaaniõhtul esinema. Peamiseks rahulolematust põhjustavaks asjaoluks oli aga Anna jaoks pileti hind. «Pani mind isiklikult imestama,» tõdeb ta. 

Ülenurme jaanipeo pilet maksis kohapeal 20 eurot, perepilet 40 eurot. 9–16-aastased lapsed said peole 15 euroga, kuni 8-aastased aga pääsesid peole tasuta.  

Tagasi üles