Ema leidis surnuks tunnistatud vastsündinu surnukuurist elusana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema leidis surnuks tunnistatud vastsündinu surnukuurist elusana
Ema leidis surnuks tunnistatud vastsündinu surnukuurist elusana Foto: SCANPIX

Argentinas Chaco provintsis Resistencias avastas üks ema, et ta surnuks tunnistatud vastsündinu on tegelikult elus.

Analia Bouter tõi oma viienda lapse ilmale Perrando haiglas enneaegselt 26. rasedusnädalal, edastab Daily Mail.

Lapse ilmale aidanud arstid teatasid, et elustamiskatsed ei andnud tulemusi ning laps on surnud. Vanematele väljastati surmatunnistus.

12 tundi pärast lapse sündi läksid vanemad haigla surnukuuri lapsega hüvasti jätma. Laps oli pandud jahutuskambrisse.

«Läksime surnukuuri hilisõhtul. Tahtsin oma tütrest fotot mälestuseks. Kui surnukuuri töötaja kasti avas, kuulsime lapse nuttu. Ta oli elus,» meenutas argentiinlanna.

Naise sõnul läksid tal jalad nõrgaks ja ta vajus põrandale põlvili.

«Mu laps sündis kell 10. 24 hommikul ja juba kell 11.05 oli ta viidud haigla surnukuuri. Ta oli 12 tundi külmas. Nägin oma silmaga ta kehal külmakahjustust,» lisas ema.

Bouteri sõnul kulges ta rasedus kuni 26. rasedusnädalani normaalselt, kuid 3. aprillil algas tal ootamatult sünnitus.

«Mulle öeldi esmalt, et ta oli liiga väike ja arenemata, et ellu jääda. Ma ei tea, keda süüdistada. Ma ei taha sellele praegu mõelda. Olen kristlane ja arvan, et jumal päästis mu tütre elu,» nentis argentiinlanna.

Naise kinnitusel ta tütar kosub silmanähtavalt.

Vanemad andsid tütrele esmalt nime Luciana Abigalil, kuid pärast tema imelist ellujäämist muutsid selle Luz Milagroseks, mis tähendab «valguse ime».

Perrando haigla peatas juhtumi uurimise ajaks selle lapse ilmale aidanud arstide ja muu meditsiinipersonali töölepingud.

«Meil ei ole veel sellele juhtumile selgitust. Lapse vaatasid pärast sündi üle sünnitusarstid, günekoloogid ja neonatoloogid. Kõik nad langetasid sama otsuse, et tüdruk sündis surnuna,» lausus haigla juht Jose Luis Meirino.

Meirino arvates võis lapsel pärast sündi tekkida hüpotermia, mis jättis mulje, et ta on surnud. Tegelikult oli ta nagu talveune sarnases seisundis,  mis põhjustas ka elumärkide kadumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles