Michael Bublé Tallinna kontserdi erikülaline tuleb USAst

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naturally 7
Naturally 7 Foto: Promopilt



21. aprillil esineb esmakordselt Eestis Kanada laulja Michael Bublé.

Kontserdi erikülalisena astub lavale Ameerika bänd Naturally 7. Kontserdile müüakse ainult 5900 piletit, show toimub vaid istekohtadega.

Naturally 7 esinemised erikülalisena Michael Bublé maailmaturnee raames, on pälvinud ülimalt positiivset tagasisidet: «Väga harva suudab soojendusesineja rahva niimoodi üles kütta, nagu teeb seda Naturally 7. Bändi lavaloleku ajal on paljud inimesed publiku seast püsti tõusnud, et elada kaasa suurepärasele esinemisele ning anda tormiline aplaus. Naturally 7 esineb justkui jahmatamapaneva vokaalse loenguga inimhääle kasutamise teemal. Kutsuda neid a cappella ansambliks oleks isegi liiga pehmelt öeldud, kuna nad esitavad lugusid trompetite, kitarride, tšellode, suupillide ja trummide saatel, tehes seda vaid kasutades omaenda häält. See on justkui hämmastav optiline illusioon, ainult, et kõrvadele,» kirjutasid muusikakriitikud kontserdiarvustustes.

Naturally 7 sai alguse New Yorgis 1999. aastal, kui bändi juhtfiguur Roger Thomas kutsus kokku seitse andekat lauljat. Thomas, kes on ise aastaid olnud mitme traditsioonilise meestebändi liige, mõtles välja originaalse viisi, kuidas omavahel siduda a cappella helid ja unikaalne võime luua selgeid harmoonilisi akorde. Oma karjääri algul on bänd võitnud nii New Yorgi kui ka Ameerika rahvusliku a cappella võistlused.

Olles oma uudse eduga tõusuteel, ei suutnud Naturally 7 siiski otsustada, kas neist saab a cappella ansambel või jäävad nad traditsiooniliseks bändiks. Siis aga tekkis Rogeril idee: nad võiksid olla mõlemat. Tulemuseks leidis iga bändiliige ainulaadseid külgi omaenda häälest, määramaks, millise pilli osa ta ansamblis mängib.

«Seejärel aga jõudsin ma arvamusele, et kui inimhääl on samuti pill, ei tohiks olla oluline, milline see on,»  kommenteeris Thomas. «Nii sündiski «Vocal Play» ehk vokaalne mäng. Mis vahe on vokaalsel mängul ja a cappella’l? A cappella on määratletud kui laulmine ilma pillideta. Vokaalne mäng on laulmine pillidena ehk muutumine pilliks hääle abiga. Puuduvad tegelikud trummid, kitarrid, pasunad, flöödid või ükskõik millised teised pillid, mida on kuulda samal ajal kui bänd esineb. Pillide asemel on seega bändi liikmed ise, kes mängivad omaenda häältega kui pillidega,»  lisas muusik.

Naturally 7 on välja andnud mitu albumit  - «Non Fiction» (2000), «What Is It» (2003), «Christmas... It’s A Love Story» (2004), «Ready II Fly» (2006), «Wall Of Sound» (2009) ja «Vocal Play» (2010). Bändi kuulus esinemine Pariisi metroos looga «Feel It (In the Air Tonight)» on saavutanud YouTube’is (http://bit.ly/1biBYR) üle viie miljoni vaatamise.

Naturally 7 esineb Eestis, olles Michael Bublé show erikülaline. Kolmekordne Grammy auhinna võitja, Kanada laulja Michael Bublé esineb ainsa kontserdiga Baltimaades Tallinnas, Saku Suurhallis, 21. aprillil maailmaturnee «The Crazy Love Tour» raames.

Piletid Michael Bublé Tallinna kontserdile on müügil Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ning kõigis Ticketpro müügipunktides üle Eesti. Kontserdile müüakse ainult 5900 piletit, show toimub vaid istekohtadega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles