Algas Oscari-kandidaatide valimine

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscari-kujukesed
Oscari-kujukesed Foto: Reuters / Scanpix

Oscari-kandidaatide valimine on alanud ning esimene valimiste voor lõppeb 12. jaanuaril, kui otsustatakse, millised filmid ja näitlejad Oscaritele kandideerima hakkavad.

Valimislehed saadeti 5829 filmiauhindade hääletajale ning Oscari-kandidaadid tehakse avalikult teatavaks 22. jaanuaril, vahendab BBC.

Järgmine valimistevoor tuleb juba 24. veebruaril Los Angeleses, kui pidulikul tseremoonial kuulutatakse välja inimesed, kes on Oscari väärilised.

Auhinnasaajate konkurentsis on näiteks sellised filmid nagu «Atonement» ja «Into the Wild». Vendade Joel ja Ethan Coeni «No Country For Old Men» on ka juba varakult olnud lemmikute seas.

Siiski ei ole ühtegi kindlat lemmikut, kellel tunduks teiste ees suuremaid eeliseid olevat.

Selgusetu on veel seegi, kuidas tseremoonia läbi viiakse juhul kui kirjanike streik sellal ikka veel kestab. Õhtujuht Jon Stewarti jaoks ei pruugi olla stsenaariumit ning kõrgklassi näitlejad ei pruugi üritusele ka kohale tulla.

Ameerika Kirjanike Ühingu liikmed on streikinud juba seitse nädalat kuid õnneks on veel kaks kuud aega, enne kui Hollywoodis Oscari-gala aset leiab.

Kandidaadid ja võitjad otsustatakse Ameerika Filmiakadeemia liikmete poolt, kes on nii näitlejad, režissöörid kui ka ülejäänud filmitööstuse koorekihti kuuluvad inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles