Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Reet Linna meenutab lahkunud kolleegi: see, et ma täna ikka veel televisioonis töötan, on tänu Hagi Šeinile

Copy
Hagi Šein, Reet Linna.
Hagi Šein, Reet Linna. Foto: Remo Tõnismäe / Elu24 kollaaž

«See, et ma täna ikka veel televisioonis töötan, on tänu Hagi Šeinile,» meenutab saatejuht Reet Linna lahkunud kolleegi ja sõpra.

«Kui nüüd tagasi vaadata, siis Hagi Šein oligi televisioon ise ja kogu tema elu on olnud televisioonis,» meenutas Reet Linna, kellele hinnatud telemees oli aegade jooksul nii lihtsalt kolleeg kui ka ülemus. 

«Kunagi 80ndatel, kui ma juba teles töötasin, siis me tegime Hagiga koos meelelahutussaateid saatejuhina. Äärmiselt sümpaatne oli temaga koos töötada,» mõtiskles Linna ja lisas, et tegemist oli väga targa inimese ja hea juhiga, kes oma alluvatest väga hoolis. «Hagi oli tõesti see, kes pidas lugu kõigist meist. Ta elas meile kaasa, vaatas meie saateid ja oli üks osa meist,» kiitis Linna lahkunud legendi.

Tänaseni ETV-s töötav Linna toob oma meenutuses välja, et ilma Hagi Šeinita poleks tema karjäär võibolla sugugi tänaseni kestnud. «Kunagi, kui mul kõik juhtmed kokku jooksid, kõik sarjad ära lõppesid ja elu läks kuidagi lörri, siis ma tahtsin ära minna. Hagi oli siis programmijuht, ma käisin tema vastuvõtul ja siis ta ütles mulle, et ei, sa ei lähe kuhugi, me jätame su poole kohaga. Toona olid need pühapäevahommikused hommikutelevisioonid... Ütles, et teed seda, võtad aja maha, puhkad ja tuled tagasi. Seda ma tegingi, tulin tagasi ja tegelikult hakkas kõik jälle ülemäge minema. Nii et ma olen Hagile selle eest väga-väga tänulik, et ta oskas mulle mõistuse pähe panna ja mind hoida,» meenutas Linna.

Reet Linna.
Reet Linna. Foto: Remo Tõnismäe

Linna märkis, et tegi viimase intervjuu Hagi Šeiniga sügisel, kui oli «Prillitoosi» juubel. «Nagu me teame, siis Hagi oli «Prillitoosi» looja,» lisas tänane pikaaegne «Prillitoosi» saatejuht.

Veel möödunud sügisel oli 78aastane telemees Linna sõnul reibas ja positiivne. «Ta ütles mulle veel eravestluses, et kõik on nii tore, et ta käib ja teeb kiirkõndi ja hoiab oma tervist ja kõik läheb hästi... Aga see oli siis mingisugune eufooria nähtavasti, sest mõni aeg hiljem tuli teade, et ei olegi nii hästi. Ma teadsin, et ta oli haige,» rääkis Linna. 

«Minu väga sügav kummardus tema poole! Väga paljud asjad oleksid meie televisioonimaastikul võibolla olemata, kui Hagi Šein ei oleks nendest asjadest rääkinud, televisioonist kirjutanud ja nii palju tudengeid õpetanud televisiooni tundma ja tegema,» lisas Linna. «Ja kaastunne muidugi kõikidele tütardele, sugulastele ja lähedastele!»

Teleajakirjanik, endine ETV peadirektor ja teleteadlane Hagi Šein suri 19. juunil 78 aasta vanuselt.

Tagasi üles