Tartust pärit ettevõtja ja isehakanud veinimeister Marko Põldsam ei saanud päris täpselt arugi, kui ühtäkki oli ta elukestva kire ehk korvpalli tõttu produtsendi rollis. «Aga paljude jaoks oleme ja jääme venelasteks,» viitab Põldsam Eesti korvpalli kuldsele ajastule, mille riietusruumi suveetendus «Korvpall on saatanast» vaataja viib.

«Olen kohe kohal, parkisin just autot,» teatab päikeselisel teisipäeval Tallinnasse sõitnud ettevõtja ja veinimeister Marko Põldsam telefonitoru otsas. Läheb mõni hetk ja Tartust pärit, kuid Pärnus elav Põldsam saabub kergel sammul kohtumispaika ehk välikohvikusse.

Järgneb pikk vestlus, mille käigus meenutab Marko nii oma lapsepõlve kui ka vähivõitlust, mis ta elule uue tähenduse andis. Kõige enam hakkab ettevõtja silm särama abikaasast, lastelastest ja korvpallist rääkides – just neid võiks nimetada peagi 60. sünnipäeva tähistava Põldsami elu armastusteks.

Kui Põldsamilt küsida tema noorema venna, mõned aastad tagasi meediaveergudele sattunud miljonäri Ants Põldsami kohta, muutub ettevõtja vaikseks ja vastab alles pärast pikemat pausi...