NÄDALAPROGNOOS Suvine pööripäev saabub koos täiskuuga: ees on paljastusi, tugevaid emotsioone ja müstilisi kogemusi

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 17. – 23. juuni 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Ees on intensiivne nädal, mis kulmineerub täiskuuga Kaljukitses 1°06’ ööl vastu laupäeva. Emotsioonid üha kerivad ning võivad tuua mõnes eluvaldkonnas kaasa kõrghetki. 

Seekord jääb täiskuu väga lähedale suvisele pööripäevale ning samuti jaanipäevale. Paraku tähendab see, et jaaniõhtu võib tuua kaasa ka rohkem probleeme, õnnetusi, konflikte ja traumasid. Parem on olla tähelepanelik ning veidraid olukordi vältida.

Üha võimenduv Neptuuni ja Must Kuu Lilithi opositsioon, mida aktiveerivad sel nädalal nii Päike kui ka täiskuu, annab märku, et ees võib olla veel mitmesuguseid paljastusi, mis muudavad ühiskonnaelu reaalsust. Möödunud nädalal olid poliitilises elus selle kohta heaks näiteks nii EKRE kongress, kui ka laskemoona skandaal Reformierakonnas. Asjaolud on jätkuvalt muutumises.

Neptuuni ja Must Kuu Lilithi vastasseis justkui tahab puhastada ära teatavad illusioonid, mis on juba liialt kaua kestnud. Tuleb vaadata otsa asjadele, mida on eelistatud vältida. 

Paljud võivad kogeda, et on lülitunud alates möödunud nädalast justkui teistmoodi maailma, teistsugusele režiimile ning tegelevad küsimuste ja teemadega, millega nad poleks osanud näha end niipea tegelemas. Pange tähele, kuidas reaalsus on muutumas. See võib olla lihtsalt üks «mull», mis läheb peagi mööda, kuid annab olulise kogemuse.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval liiguvad Merkuur ja Veenus omavahel ühenduses, jäädes kumbki kvadraati Neptuuniga. Käsikäes astuvad Merkuur ja Veenus nüüd ka Kaksikutest Vähki.

See energia võib tuua peenetundelisi vestlusi ning on kalduvus rääkida hingeasjadest, spirituaalsusest või muusikast ja kunstist. Kui kellegagi on olnud suhtlemine keeruline ja raskemeelne, siis praeguses energias võib leida uusi võimalusi üksteise mõistmiseks ning suhtluskanalid võivad avaneda. Võidakse kogeda telepaatilist teineteise mõistmist, mõtete lugemist. 

Ent lisaks võib tekkida kummaline kõrvalmõju, et inimesed väljendavad end segaselt või nende jutt läheb reaalsusega kooskõlast välja. Õhus on ideaalsuse igatsus, kuid mõnikord kipuvad inimesed selles mõjus reaalseid fakte moonutama.

Et aga Veenus ja Merkuur jõuavad koos tundlikusse Vähki, liiguvad inimesed nüüd paremasse kontakti oma tunnete ja emotsioonidega. Eesolevatel nädalatel soovitakse keskenduda rohkem sellele, mis südames päriselt korda läheb (ja sellistele inimestele oma elus).

Kolmapäeval jõuab Päike kvadraati Must Kuu Lilithiga (ühtlasi Neptuuni-Must Kuu Lilithi keskpunktile), mis võib äratada sisekonflikti seoses allasurutud kirgede ja impulssidega. Samas, kui suudetakse võtta enda metsikum pool omaks, võib see taevaseis tuua välja palju toorest ausust ja ehedust, mis kõigile kindlasti ei meeldi ega peagi meeldima. 

See seis võib pressida pinnale hoiakuid, mis ei vasta üldsuse normidele ning mida ei peeta n-ö õigeks. Inimesed võivad väljendada end viisil, mida peetakse kohatuks, aga samas on see väga aus. Eriti võib see puudutada verbaalset eneseväljendust. Samas võidakse muutus selles mõjus kellegi (kas teiste või iseenda) suhtes nii kriitiliseks, et kaotatakse igasugused piirid. 

Küsimus on selles, et kuidas see sisekonflikt väljapoole väljenduse leiab. 

Neljapäeval, suvisel pööripäeval kell 21.12 läheb täpseks Päikese kvadraat Neptuuniga ning kell 23.51 siseneb Päike Vähki. Päikese-Neptuuni mõju annab kindlasti tunda ka juba möödunud ja järgneval päeval. See pingeline seis muudab inimeste egod ja isiksuse struktuurid hõredamaks, mis võib põhjustada ebakindlust, segadust ning ülitundlikkust. 

Nii aga võivad pääseda välja ka asjad, mida seni on suudetud varjus hoida. See võib olla valede ja illusioonide purunemise aeg. Elu näitab meile, milles oleme iseend petnud või ebarealistlikke lootusi hellitanud, kuid paljud ei pruugi olla valmis seda tunnistama. Mida rohkem vastu puigelda, seda keerulisemaks läheb.

Kui aga alistuda elu voolamisele ning oma egost jõuga mitte kinni hoida, võib see olla maagiline ja inspireeriv aeg, mil saavutatakse tugevam side oma hinge ja elu vaimse või müstilise poolega. Mõned inimesed võivad sel ajal tunda, justkui mingi jõud juhib neid. 

Reedel liigub Merkuur sekstiilis Marsiga, mis parandab inimeste võimet kiireid lahendusi leida ning aktiivselt tegutseda. See on selline «mõeldud-tehtud» energia. See aitab ka mistahes muutuvates oludes kohaneda ja edasi liikuda. Plaanid pigem õnnestuvad siin.

Laupäevaööl kell 04.07 saabub täiskuu Kaljukitses, ent nagu alati, tajuvad tundlikumad inimesed kuutsükli kulmineeruvat emotsionaalset energiat juba paar päeva ette. Seekord leiab see aset (Eestis) teljel mina versus suhted. Täiskuu jääb ka risti Neptuuni ja Must Kuu Lilithi opositsiooniga.

Eriti saavad valgustatud välja mustrid meie suhetes. Milline on meie roll suhetes, millist nägu endast näitame ja kes oleme tegelikult? Suhetes võidakse olla emotsionaalsem, nõudlikum, rahutum. See ei puuduta mitte ainult isiklikke , aga ka tööalaseid ja sõprussuhteid. 

Täiskuuga kulmineeruv emotsioon nõuab, et võtaksime rohkem vastutust selle eest, mis meie suhetes toimub. Mida tahame muuta, mida on saanud liiga palju või jäänud liiga väheks? Kas oleme võtnud vastutuse iseenda vajaduste eest? Kas oleme pööranud tähelepanu ka partnerite vajadustele? 

Lisaks on laupäeval ka Merkuur kuusõlmede keskpunktil, mis tähendab, et see, kuidas praegu suhtleme ning mida valime väljendada ja mida mitte, määrab, kuidas me edasi liigume. Vana suhtlemismuster on käeulatuses, aga uue poole tuleb veidi ulatuda. Ent vaid uus viib meid päriselt edasi. Võib tekkida mõtteid ja vestlusi, mis puudutavad praegust kollektiivset karmalist ülesannet.

Et Kuu Põhjasõlm on endiselt Jääras ja Kuu Lõunasõlm Kaaludes, viitab üleüldine karmaline ülesanne, et on vaja vähendada kaassõltuvust, asjaolude ilustamist (välise rahu nimel) ja otsuste tegemist iseenda arvelt ning samas tuleb leida uuesti, mida mina tahan

Selle täiskuu laine kannab meid uude nädalasse. Nädalalõpul ilmub eraldi ka täiskuu horoskoop.

Taevaseise avab Margit Korbe.
Taevaseise avab Margit Korbe. Foto: Erakogu

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval kell 19.18–19.32 (Kuu siseneb Amburisse)

Laupäeval kell 01.57–02.09 (Kuu siseneb Kaljukitse)

Esmaspäeval kell 06.05–06.15 (Kuu siseneb Veevalajasse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Märksõnad

Tagasi üles