Animasarja «Simpsonid» tegevus toimub Oregonis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matt Groening koos «Simpsonite» tegelaste Homer ja Bart Simpsoniga
Matt Groening koos «Simpsonite» tegelaste Homer ja Bart Simpsoniga Foto: SCANPIX

Maailmakuulsa animasarja «Simpsonid» tegija Matt Groening paljastas, et selle sarja tegevuskohaks olev Springfield asub Oregoni osariigis.

Sarja on tehtud 25 aastat ning siiani ei olnud kellelgi aimu, kus Simpsonite perekond tegelikult elab, edastab news.com.au.

Springfieldi kõrval on viiteid olnud lähedal asuvale Shelbyville`ile, kuid see saladust ei paljastanud.

Groeningi sõnul võttis ta eeskujuks Oregoni osariigis tegelikult asuva Springfieldi.

Sarja fännid on varem välja pakkunud, et tegevus leiab aset Illinoisis asuvas Springfieldis. Seda nime kandev linn on aga ka Ohio, Massachusettsi ja New Yorgi osariigis.

«Animasarja Springfield sai nime Oregonis asuva Springfieldi järgi,» teatas Groening.

Groening andis 2007. aastal vihje sellega, et saatis Oregonis asuvasse Springfieldi plakati «Yo to Springfield, Oregon – the real Springfield», kuid keegi ei osanud seda sarjaga seostada.

Oregonis Springfieldis asuv tellistest maja meenutab sarjas nähtavat Moe baari, kus Homer Simpsonil meeldib aega veeta.

«Kui ma laps olin, oli telesari «Father Knows Best», mille toimumiskoht oli Springfield. Kujutasin siis ette, et see linn asub minu kodulinna Portlandi lähedal,» lausus Groening.

Groeningi sõnul oli ta pettunud, kui ta suuremana sai aru, et sarjas oli väljamõeldud linnaga tegemist.

«Hiljem uurisin välja, et USAs on Springfield üsna levinud linnanimi. Sain idee panna see linn ka «Simpsonitesse», et paljud saaks arvata, et just nende linnast käib jutt. Ja nii ma tegingi,» selgitas sarja looja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles