Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KLÕPS Aleksei Navalnõi tütar Darja Navalnaja lõpetas maineka ülikooli

Copy
Darja Navalnaja
Darja Navalnaja Foto: Dwi Anoraganingrum via www.imago-images.de / Scanpix

Venemaa endise opositsiooniliidri ja ühiskonnategelase Aleksei Navalnõi tütar Darja Navalnaja lõpetas Stanfordi ülikooli ning jagab Instagramis rõõmsat fotot lõpetamisest. 

Blogija Darja Navalnaja (22) lõpetas USAs Californias asuva Stanfordi ülikooli. Navalnaja tudeeris peaerialana psühholoogiat ning võttis juurde ka ühiskonna ja kultuuri valdkonda kuuluvaid aineid.

«Hurraa!» ütleb ta Instagramis jagatud foto juurde. 

Venemaa poliitik, jurist ja ühiskonnategelane Aleksei Navalnõi suri 16. veebruaril kõige karmimate tingimustega vanglas, olles vaid 47-aastane. Teda jäid lisaks tuhandetele toetajatele leinama abikaasa Julija Navalnaja, poeg Zahhar ja tütar Darja Navalnaja. Navalnõi matusetalitus peeti 1. märtsil Moskva kirikus.

Pärast isa surma tegi Darja ühismeedias südamliku postituse:  

«Isa, sa olid väga eeskujuks paljudele inimestele üle terve maailma. Sinu optimism oli nakkav, su naeratus oli siiras,» meenutab Darja Navalnaja ühismeedias oma varalahkunud isa.

«Vaimukus. Huumorimeel. Vastupidavus. Oskus valida õigel hetkel sõnu. Sinu lahkus. Usk headusesse, iseendasse, inimestesse,» märgib Navalnaja ja lisab, et isal oli janu uute teadmiste järele.

«Lapsest saati õpetasid mind elama põhimõtete järgi. Elama väärikalt. Sa andsid oma elu minu, mu ema, Zahhari, Venemaa eest ja ma luban sulle, et elan oma elu nii, nagu sa mulle õpetasid. Tahan, et oleksid minu üle uhke. Sa oled alati olnud ja jääd alati minu eeskujuks. Minu kangelane. Minu isa. Ma armastan sind nii väga. Puhka rahus.»

Tagasi üles