VIDEO Plahvatuse hetk: Põhja-Tallinna laevakütuse mahuti süttimine jäi kaamerasse (1)

Elu24
Copy
Põhja-Tallinnas Nõlva tänaval kärgatas plahvatus ja puhkes tulekahju.
Põhja-Tallinnas Nõlva tänaval kärgatas plahvatus ja puhkes tulekahju. Foto: Madis Veltman

Juuni alguses leidis Põhja-Tallinnas aset plahvatas, kus süttis laevakütuse mahuti. Nüüd jagab Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre ühismeedias plahvatuse hetkest videoklippi.

PPA pressiesindaja kinnitab, et tänaseks on algatatud menetlus töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramise paragrahvi alusel.

5. juuni ennelõunal sai Häirekeskus teate Põhja-Tallinnas Nõlva tänaval toimunud plahvatusest. Põlema süttis laevakütuse mahuti. Kohale tulid seitsme kutselise ja kolme vabatahtliku komando päästemeeskonnad.  

«Suure tõenäosusega süttisid katusel tehtud tuletööde käigus mahutis olevad gaasid ja selle tõttu toimus plahvatus,» kommenteeris Põhja päästekeskuse operatiivjuht Andres Saaren plahvatuse põhjuseid. 

Loe pikemalt ja vaata fotosid sündmuskohalt:  

FOTOD 〉 Põhja-Tallinnas kärgatas tugev plahvatus, põles laevakütuse mahuti

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre jagab Xis (endine Twitter) videoklippi kõnealuse plahvatuse hetkest.

«Eelmisel nädalal Põhja-Tallinnas juhtunud mahuti plahvatuse tugevus näitas, kui ohtlikud sellised mahutid on, kui ei järgita 100 protsenti ohutusnõudeid,» kirjutab Tambre postitatud video juurde.

PPA pressiesindaja Barbara Lichtfeldt sõnas reede hommikul toimetusele, et sündmuskohalt kogutud tõendite põhjal on alust kahtlustada, et remonttööde käigus on eiratud töötervisehoiu- ja tööohutusnõudeid, mille tagajärjel sai üks töötajatest ka raskelt vigastada.

Tänaseks on algatatud menetlus karistusseadustiku paragrahvi 197 alusel, mis käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm.

Vaata kõnealusest plahvatusest videot!

Märksõnad

Tagasi üles