Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Postimees jookseb seitsmendat korda Suurelt Munamäelt Tallinnasse. Tartu Postimehe peatoimetaja: lähen rajale nii põnevuse kui murega

Copy
Postimehe võistkond Tipust Topini jooksu finišis 2022. aastal.
Postimehe võistkond Tipust Topini jooksu finišis 2022. aastal. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeva varahommikul algaval jooksuüritusel Tipust Topini lööb juba seitsmendat korda kaasa ka Postimees. Kui osa tiimi liikmetest on järjest startinud igal aastal, siis sel korral on kampa võetud ka täiesti uued jooksjad.

Seitsmendat korda lähevad rajale Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap ja Tartu Postimehe reporter Jüri Saar. Viiendat korda osaleb Postimehe uuriv ajakirjanik Ülle Harju, neljandat korda Kanal 2 videostriimingu juht Andres Jakovlev, kolmandat korda MM Grupi assistent Marina Sang, teist korda Postimehe front-end arendaja Enar Mustonen ja maakonnalehtede küljendaja-kujundaja Lii Ranniku.

Oma debüüdi teevad Postimehe sotsiaalmeedia videosisu looja Jaan Vanaaseme, Postimehe analüütik Helena Ruthe ja Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba.

Hakkama tuleb saada 35 kilomeetriga

Rannar Raba rääkis Elu24-le, et läheb homme rajale ühtaegu nii põnevuse kui murega. «Minu jooksukogemused on ilmselt võrreldes enamiku teiste osalistega tagasihoidlikud. Täitsa huvitav on teada saada, mis mõtted ja tunded öösel Jõgeval teisele või pühapäeva pärastlõunal Kõrvemaal kolmandale etapile minnes peas tiirlevad,» arutles ta päev enne jooksu.

Enda sõnul ei ole ta suuremat sorti sportlane ning suurema osa elust on Raba jooksmist lausa põhimõtteliselt vihanud kui üht nüri ja valulikku tegevust.

Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba.
Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba. Foto: Sille Annuk

«Olen eelistanud võimalusel jalgrattaga mõnekümnekilomeetriseid tiire teha, aga viimase kümnekonna aasta jooksul olen aeg-ajalt ikka ka sörkimas käinud ja mõned korrad ka Viljandi järvejooksul osalenud. Fakt on muidugi see, et ma pole kunagi ühe ööpäeva sees jooksnud rohkem kui 12 kilomeetrit, aga sel korral tuleb hakkama saada kokku 35 kilomeetriga,» mõtiskles Raba eesootavast katsumusest.

«Elupõlise rahvatantsijana olen vahel oma põlvedele liiga teinud ja pean nüüd kõvasti pöialt hoidma, et need mind alt ei vea,» lisas ta.

Kaks päeva kestvalt jooksuürituselt ootab mees uudset kogemust, tavapäratut nädalavahetust ning rõõmu ilusast Eestimaast.

Seitsme aasta jooksul on Postimehe eest väljas olnud 31 jooksjat

«Hea meel on, et Postimees Grupis tuleb igal aastal jooksuhuvilisi juurde ja kohtadele jooksutiimis tekkis lausa konkurents. Ühel hetkel mõlgutasin mõtteid juba kahe tiimiga osalemisest,» rääkis tiimi kapten Aivar Reinap.

Kuigi tegu ei ole jooksuvõistlusega, tekib number rinnal tiimiga koos joostes Reinapi sõnul ikkagi hasart ning on võimalus end keerulistes oludes proovile panna.

Postimehe tiim stardib numbri 93 all laupäeval kell 11.00 Suure Munamäe tipust, Tartu ERMi juurde peaks Postimees jõudma peale kella üheksat laupäeva õhtul ja Tallinnas peaks võistkond kohal olema pühapäeva pärastlõunal.

Kuula Aivar Reinapi mõtteid ka siit:

Teistest meediamajadest on jooksmas Äripäev ja Delfi.

Suure Munamäe tipust Tallinnasse

15. juuni varahommikul saab Suure Munamäe tipus stardi teatejooks Tipust Topini 2024, mille käigus rekordiline arv ehk 130 kümneliikmelist tiimi asub joostes teele Tallinna poole. Kaheksandat aastat toimuv ühisjooks on ülimalt populaarne ja limiteeritud arv kohti täitus juba jaanuaris loetud minutitega.

Ürituse peakorraldaja Sten-Eric Uibo sõnul alustati kaheksa aastat tagasi vaid kolmekümne jooksja ehk kolme tiimiga, mistõttu võib ta julgelt väita, et jooksu kui spordiala propageerimine on igati korda läinud. Marathon100 küsitluses valiti Tipust Topini 2023. aasta Eesti parimaks suureks jooksuürituseks.

Eriliseks teeb jooksusündmuse asjaolu, et tegemist ei ole võistlusega, vaid selle eesmärk on tunda rõõmu üheskoos jooksmisest ja Eestimaa kaunite paikade külastamisest.

Tule ela kaasa!

15. juuni varahommikul stardib Suure Munamäe tipust teatejooks Tipust Topini. Esimesed jooksjad saavad rajale kell 8, kõige hilisemad 12.12.

Teatejooksu rada kulgeb marsruudil Haanja–Rõuge–Sõmerpalu–Sulbi–Kooraste–Otepää–Palupera–Elva–Nõo–Külitse–Tartu–Lähte–Elistvere–Luua–Änkküla–Jõgeva–Vaimastvere–Vägeva–Rakke–Äntu järved–Väike-Maarja–Tapa–Lehtse–Jäneda–Aegviidu–Kõrvemaa–Vikipalu–Kehra–Raasiku–Maardu–Tallinn.

Täpsem ajakava Tipust Topini veebilehelt.

Tagasi üles