VIDEOINTERVJUU Neli rongisõitu ja lennureis: terve elu head vormi soovinud inglanna tuli Eestisse unistust täitma (1)

Copy
Sander_Maxine_PIwVppxI.mp4
Sander_Maxine_PIwVppxI.mp4 Foto: Pilt videost

«Kui aus olla, siis ma ei saanud Suurbritannias enda arstidelt mingit abi, sest nad rabelevad, ootejärjekord on meeletu,» kirjeldab Maxine, 40ndates inglanna, kes tuli Eestisse täitma oma pikaajalist unistust olla kõhn. Maxine ei ole aga ainus välismaalane, kes on just Eestisse oma ülekaalu murega sattunud – siit on abi otsinud nii soomlased kui ameeriklased.

Lõppeval nädalal sattus paariks päevaks koos oma tütrega Eestisse Maxine, Inglismaalt pärit meditsiinitöötaja. Põhjus, miks inglanna kõigest paariks päevaks Eestisse tuli, peitub Viimsis Kaalukirurgia keskuses, kuhu Maxine oma maovähendusoperatsiooni tegema tuli. 

«Varasem patsient soovitas mulle soojalt just seda kohta. Ma ise töötan haiglas, sellepärast tulin Eestisse. Esiteks tahtsin, et see oleks turvaline, ja teiseks tahtsin ma head kirurgi ning ta on siin üks parimatest,» viitas Maxine Suurbritannia pakutavate teenuste puudujääkidele. Maxine'i tütre sõnul on maovähendusoperatsioonid ehk kaalukirurgia Inglismaal ka mitu korda kallimad, 10 000 naela ehk umbes 12 000 eurot. 

Tagasi üles