Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

TIPUST TOPINI Enam kui tuhat spordisõpra jookseb nädalavahetusel Suurelt Munamäelt Tallinnasse (1)

Copy
Teatejooksu Tipust Topini start Suurel Munamäel.
Teatejooksu Tipust Topini start Suurel Munamäel. Foto: Arved Breidaks

Sel nädalavahetusel võtavad kümneliikmelised tiimid juba kaheksandat korda ette teatejooksu Suure Munamäe tipust Tallinnasse Piritale, läbides ühtekokku 337 kilomeetrit.

15. juuni varahommikul saab Suure Munamäe tipus stardi teatejooks Tipust Topini 2024, mille käigus rekordiline arv ehk 130 kümneliikmelist tiimi asub joostes teele Tallinna poole. Kaheksandat aastat toimuv ühisjooks on ülimalt populaarne ja limiteeritud arv kohti täitus juba jaanuaris loetud minutitega.

Ürituse peakorraldaja Sten-Eric Uibo sõnul alustati kaheksa aastat tagasi vaid kolmekümne jooksja ehk kolme tiimiga, mistõttu võib ta julgelt väita, et jooksu kui spordiala propageerimine on igati korda läinud. Marathon100 küsitluses valiti Tipust Topini 2023. aasta Eesti parimaks suureks jooksuürituseks.

Eriliseks teeb jooksusündmuse asjaolu, et tegemist ei ole võistlusega, vaid selle eesmärk on tunda rõõmu üheskoos jooksmisest ja Eestimaa kaunite paikade külastamisest.

Tänavu osalevad tuntud inimestest näiteks poliitik ja ettevõtja Kalle Palling, Eesti Olümpiakomitee turundusjuht Margus Kiiver, suusataja Karel Tammjärv, ultrasportlane ja tantsija Joel Juht, telesaatejuht Urmas Vaino ning peaministri abikaasa Arvo Hallik.

Joostakse nii päeval kui öösel

Teatejooksu rada kulgeb marsruudil Haanja–Rõuge–Sõmerpalu–Sulbi–Kooraste–Otepää–Palupera–Elva–Nõo–Külitse–Tartu–Lähte–Elistvere–Luua–Änkküla–Jõgeva–Vaimastvere–Vägeva–Rakke–Äntu järved–Väike-Maarja–Tapa–Lehtse–Jäneda–Aegviidu–Kõrvemaa–Vikipalu–Kehra–Raasiku–Maardu–Tallinn. Orienteeruv ajakava on leitav siit!

Joostakse teatejooksu formaadis, nii et iga osaleja läbib ühe etapi jooksul 8–16 km. Iga jooksja käib rajal kolm korda ning joostakse katkematult nii päeval kui öösel. Jooksjate liikumine reaalajas on leitav siit!

Kuna jooksjad läbivad mitmeid asulaid ning kõikjal jääb tee äärde ka elumaju, oodatakse kohalikke samuti kaasa elama. Liiklust jooks Uibo sõnul eriti häirida ei tohiks, küll aga peavad nii jooksjad kui autoga liiklejad veenduma, et kõikide ohutus oleks tagatud.

Tule ela kaasa!

15. juuni varahommikul stardib Suure Munamäe tipust teatejooks Tipust Topini. Esimesed jooksjad saavad rajale kell 8, kõige hilisemad 12.12. Täpsem ajakava Tipust Topini veebilehelt

Tagasi üles