Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KOHALIKUD KURDAVAD «Kui lapsi on rohkem, siis see on mega väljaminek!» Haapsalu huvisõidurongi Peetrikese pilet on liiga kallis ja sõit on igav?

Copy
Pilt on illustreeriv. Lapsed sõitmas endise Haapsalu huvisõidurongiga Peetrike.
Pilt on illustreeriv. Lapsed sõitmas endise Haapsalu huvisõidurongiga Peetrike. Foto: Johanna Roos / Pärnu Postimees

Hiljuti postitas Haapsalu raudtee- ja sidemuuseum sotsiaalmeediasse, et huvisõidurong Peetrike on taas alustanud oma tööd ning kutsus kõiki rongiga sõitma. Postituse alla tekkisid koheselt aga negatiivsed kommentaarid. Kas kohalikud pole toreda ettevõtmisega rahul? «Pileti hind on selline juba kolm aastat olnud ja sõitjaid on jagunud!» kommenteerib muuseumi juhataja.

«Meeldejääv ning lõbus rongisõit võimaldab näha maalilist ja romantilist mereäärsest linnakest rohkem kui jalutades jõuaks. Rongil on reisisaatja, kes juhib tähelepanu teele jäävatele huviväärsustele. Teekonnal näevad reisijad Kuursaali, armsaid puitpitsiliste majadega ääristatud mereäärseid tänavaid ja lilledega ehitud peatänavaäärset kohvikumelu. Sõit kestab u 35 minutit, rong mahutab 46 inimest. Reis toimub, kui sõitjaid on vähemalt seitse,» seisab SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumide kodulehel.

Facebooki grupis «Haapsalu ja Läänemaa» teatas raudtee- ja sidemuuseum, et väike rong Peetrike alustas oma tööd. «Sajab vihma või paistab päike – huvisõidurong Peetrikesega saab lõbusõitu ikka teha, sest vagunitel on katused!» seisab postituse pealkirjas. Juurde on lisatud ka kuupäevad ja kellaajad, mil rong oma sõitu alustab.

Tagasi üles