Tartu avaturul kauplev proua: tulge vaadake, milline on siin tualettruum ja mis raha eest siia pääseb

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tualettruum Tartu avaturul.
Tualettruum Tartu avaturul. Foto: Erakogu

«Kui vetsu eest maksta tuleb, peaks see olema puhas ja korras,» leiab Tartu avaturul müüjana töötav proua, kelle sõnul napib tihti sealses tualettruumis seepi ning potid on määrdunud. Välituru töötajatel tuleb tualeti kasutamise eest samasugust tasu maksta nagu turu külastajatel. «Saab osta ka võtme 25 euro eest, aga kas teie ostaksite sellise raha eest võtme?» küsib proua. Tartu Turu tegevjuht selgitab, millest tuleneb võtme hind.   

«Tulge vaadake, milline on siin tualettruum,» ütleb Tartu avaturul toidukaupa müüv proua. «Sellega on olnud juba pikka aega probleem, et siin on räpane ja seep on otsas,» lisab ta. «Potid ning paberihoidjad on pealt väga tolmused, pott on määrdunud, ühes vetsus ei ole võimalik kätte saada vetsupaberit, kuigi paber on seal olemas,» räägib ta.

Et saaks kasutada Tartu avaturul asuvat tualettruumi, tuleb esmalt sisestada vetsu ukse juures asuvasse masinasse 50 senti. Tasu peavad maksma ka töötajad, kes kogu päeva väliturul müüvad. «Osadel on ka võti, aga seda võtit nii lihtsasti ei saa,» ütleb proua. Ta väidab, et võtme eest küsitakse uskumatult kõrget hinda – 25 eurot. «Võtmed ju tavaliselt nii palju ei maksa ja seda võtit ei saa ju ka päriselt endale, vaid saad selle ainult kauplemise ajaks,» imestab ta ega mõista, miks võtme eest nii kõrget hinda küsitakse. 

Tagasi üles