Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD Pariisi uhkeim maamärk sai olümpiamängudeks massiivse kaunistuse

Copy
Foto: Duo Media

7. juunil avati Prantsusmaal pidulikult Eiffeli torni külge paigaldatud majesteetlikud olümpiarõngad, tähistades suveolümpiamängude alguseni jäänud poolsadat päeva.

Suur spordipidu saab Pariisis alguse 26. juulil ning kestab 11. augustini.

30 tonni kaaluv rõngaste installatsioon on valmistatud taaskasutatud Prantsuse terasest ning on paigaldatud 135-aastase maamärgi lõunakülje esimese ja teise korruse vahele, pakkudes lummavat vaadet Seine'i jõele.

Olümpiarõngaid valgustatakse iga öö 100 000 LED-pirniga kuni paraolümpiamängude lõpuni, mis algavad 28. augustil, 17 päeva pärast olümpiamängude lõputseremooniat.

Pariisi 2024. aasta olümpia- ja paraolümpiamängude korralduskomitee president Tony Estangueti sõnul on tegemist olulise tähisega kogu olümpiamängude ajaks: «See on mängude suurim sümbol. Rõngad linna südames koos Eiffeli torniga – see on kogu projektis väga-väga oluline, alates avapeost kuni võistlusteni ja medalitseremooniateni.»

Pariisi suveolümpiamängude võistlused toimuvad mitmete kuulsate vaatamisväärsuste läheduses, sealhulgas Eiffeli torni, Versailles' ja Grand Palais' juures. La Dame de Fer (Raudne Leedi) nime all tuntud Eiffeli torn on keskseks osaks nii suveolümpiamängudel kui ka järgnevatel paraolümpiamängudel.

Meeste ja naiste võrkpallivõistlused peetakse 330-meetrise monumendi jalamil, kus ligi 13 000 kaasaelajat saavad jälgida sportlasi Eiffeli torni ajutisel staadionil. See asub Champ de Mars'il, kus nii pariislased kui ka turistid armastavad murul piknikke pidada.

Vaata fotosid:

Pariisi suveolümpiamängud toimuvad 26. juulist kuni 11. augustini.

Maailma suurima spordipeo otseülekandeid saab Eestis jälgida telekanalite Kanal 2, Duo 5 ja Kanal 7 vahendusel. Raadiost kuuleb olümpiamängude ülekandeid ja muud teavet raadio Kuku vahendusel.

Tagasi üles