Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO Läti edelaosas murdis tornaado puuoksi

Copy
Foto: Kuvatõmmis Facebooki videost

Kui lõunanaabrite juures Liepāja linnas võis pühapäeva hommikul näha trombi ehk tornaadot, siis tegelikult on sarnaseid ilmastikuolusid oodata ka Eestisse: eeloleval ööl on mõnel pool Eestis oodata äikest, tugevat sadu ja ka rahet.

 

Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutab Facebookis, et pühapäeva hommikul arenes Läti edelaosas Liepāja kandis pisike tromb, mis puudutas maapinda ja murdis puuoksi.

Tromb ehk tornaado on tohutu kiirusega pöörlev õhusammas, mis ulatub äikesepilvest maapinnani ja milles võivad tuuled saavutada kiiruse kuni 145 m/s. Maailmas tuntakse seda nähtust enamasti tornaado nime all, kirjutatakse keskkonnaagentuuri lehel. 

Läti meedia vahendas pühapäeva hommikul, et kohalikud sünoptikud andsid kogu Lätile võimaliku äikesetormi kohta hoiatuse. Lõunanaabrite juures on oodata tugevat äikesevihma ja rahet. 

Ka Eestis on oodata tormist ilma.

Eeloleval ööl on oodata Lääne-Eestis kohati äikest ja tugevat sadu, sekka võib tulla ka rahet. Tuul püsib saartel ja rannikul tugev ja sajuhoogude all võivad puhangud väga jõulised olla.

Tagasi üles