Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

GALERII Hüva leili! Eesti ja Soome saunasõbrad püüdsid Guinnessi rekordit

Copy

Möödunud nädalavahetusel püüdsid Eesti ja Soome saunasõbrad Guinnessi maailmarekordit saunatamises. Vaata galeriist, milliste emotsioonide saatel möödus üritus Tallinnas Iglupargis!

Massirekordi püstitamises said esmakordselt osaleda ka kõik eestimaalased. Selleks tuli igaühel postitada 8. juuni õhtul ajavahemikus 19–20 foto endast saunaruumis selleks loodud Facebooki grupi seinale.

Rahvusvahelist saunapäeva ja maailmarekordi püstitamist tähistasid paljud teisedki saunad nii Tallinnas kui mujal üle Eesti. 

«Viimastel aastatel on Eesti saun aina enam laia maailma murdnud: meie omamoodi saunakombeid, mullust sauna-aastat ja saunamaratone on kajastanud suured rahvusvahelised ajakirjandusväljaanded. Omajagu on räägitud jalkaäss David Beckhamist ja teistest staaridest, kes on Eestist pärit iglusauna soetanud. Väga erilist tähelepanu oleme saanud tänu Anna Hintsi saunadokumentaalile «Savvusanna sõsarad», mida on saatnud rahvusvaheline edu ja mitmed mainekad auhinnad,» rääkis Visit Estonia välismeedia juht Jana Kutšinskaja.

Hetkel loetakse kõigi osalejate pilte veel manuaalselt kokku ning tulemused saadetakse Guinnessile kinnitamiseks. Ametlik kinnitus, kas rekordi püsitamine õnnestus või mitte, peaks saabuma hiljemalt mõne nädala pärast.

Tagasi üles