VIDEOD «Palun pange vaiksemaks!» Kirev tants ja tsirkusenoodid lisasid SAPTK välinäitusele veidi teistsugust alatooni (3)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Varro Vooglaid SAPTK välinäitusel kõne pidamas.
Varro Vooglaid SAPTK välinäitusel kõne pidamas. Foto: Kuvatõmmis videost

Samal ajal kui SAPTK esindajad Tartus abordivastast näitust korraldasid, lõid kaks noort taustal tantsu. Kuigi eestlasi peetakse nii laulu- kui tantsurahvaks, siis nende noorte tantsusammud SAPTK-le meelepärased ei olnud. Kuid mitte kõik ei läinud kriitikaga kaasa. «Midagi nii ilusat pole ma ammu näinud,» kiitis keegi ühismeedias.

SAPTK ehk SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks pani juuni alguses Tartu vanalinnas püsti välinäituse, mida on ühismeedias teisisõnu nimetatud ka abordivastaseks meeleavalduseks. Selle raames peeti ka paar kõne, mille ajal haarasid kaks Tartu noort vikerkaarelipud ja hakkasid tantsima.

«Kas te võite panna natuke vaiksemaks?» kommenteerib SAPTK esindaja kõne pidades, kui tantsivad noored tsirkusest tuttava tunnusmuusika mängima panid. «Siin on meil Tartu noorsugu, kes natuke häirib, palun väga sügavalt, palun pange natuke vaiksemaks. Lähme edasi, las inimesed tantsivad.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles