TÄNAVAKÜSITLUS Tartu kraanivee näidud on korras, aga kohalikud seda jooma veel ei kipu

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Tartu Veevärk teatas täna, et ligi kümme protsenti Tartu joogiveest on reostunud, puudutatud on Variku linnaosa, Tammelinn ja Ränilinn.
Tartu Veevärk teatas täna, et ligi kümme protsenti Tartu joogiveest on reostunud, puudutatud on Variku linnaosa, Tammelinn ja Ränilinn. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

«Mina olen just sellest linnaosast, kus see bakter oli!» rääkis Elu24 tänavaküsitluses vanem proua, kes hoolimata korras näitudest kraanivett Tartus jooma veel ei tõtta. «Esiteks on kraaniveel juures vastik kloorilõhn ja praegu ma küll seda veel juua ei taha,» selgitas ta oma valikut. See proua ei olnud aga kaugeltki ainus, kes Tartu joogivett ei usalda, ja neid, kes kraanivett, hoolimata korras näitudest, juua ei taha, on tartlaste seas teisigi.

Täpselt nädal aega tagasi teatas Tartu Veevärk, et kolmes linnaosas on joogivees ohtlik bakterireostus ning inimestel soovitati Variku, Tammelinna ja Räni linnaosas kraanivett joogiveena mitte kasutada. Esmaspäeval tuli uudis, et Tartu joogivesi on kõigis linnaosades puhas ja sellele on rohelise tule andnud ka terviseamet. Hoolimata korras näitudest, tartlased siinset kraanivett aga veel ei usalda.

«Mina keedan kraanivee alati läbi. Juba enne seda bakterit!» ütles meile Ülle, kes pole enda sõnul kraanivett kunagi usaldanud, «poeg mul joob seda, aga mina mitte!»

«Mul on oma maja ja õnneks oma kaev. Nii et mina seda bakterit ei kartnud,» rääkis Raul, keda reostunud vee uudis ei puudutanud, kuid kes enda sõnul bakterit ei karda. «Samas ma vist oleks seda ikka joonud, kui oleksin seal linnaosas elanud.»

Annelinnas elava Varju sõnul on Tartu kraanivesi hea ja tema pole seda kartnud mitte kunagi. «Kui Tallinnas käin, siis vot seda vett ma juua ei suuda. Sellel on vastik kloorimaitse. Tartu vesi on minu meelest täitsa hea!»

Vaata, mida tartlased oma kraaniveest arvavad ja miks paljud seda tänaseni väldivad:
 

Tagasi üles