Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD Tamula rannas madu näinud naine: terve selle õhtu kartsin pinkidele istuda

Copy
Nastik Tamula rannas.
Nastik Tamula rannas. Foto: Margit Talijärv

Võrus Tamula järve ääres on märgatud nastikuid. Kui neljapäeva hommikul pikutas madu kivi peal, siis paar päeva varem oli nastik roninud rannapingi peale. «Terve selle õhtu kartsin pinkidele istuda,» räägib Võru elanik. Võru linnavalitsus on pidanud madude osas nõu Keskkonnaametiga. «Palume neile mitte ligineda ja neid mitte puutuda,» ütleb linnavalitsuse esindaja.

6. juuni hommikul märkas Võrus Tamula järve äärde läinud Margit kivi peal nastikut. «Nastik puhkamas Tamula ääres kivi peal,» ütleb ta Facebooki grupis «Võrumaa fotoklubi» tehtud postituses. «Lubas ennast tükk aega imetleda ja oli väga rahulik, aga ühe pisikese pitsu peale oli välkkiirelt kadunud,» ütleb Margit, kes püüdis kivil lebava mao ka pildile.  

Margit ütleb Elu24-le, et varem pole ta Tamula rannas madusid näinud. «Kuna info, et järvepromenaadil on nastikut nähtud, oli liikvel, siis selle nastiku peale ma ei ehmunud. Teine oli nii rahulik ja lasi ennast jälgida. Nastik on ju inimpelglik. Kaob, kui miski teda segab või kui ohtu tunnetab,» räägib ta.

Tagasi üles