Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

JÄRELEHÜÜDED Teatrisõbrad ja klassikaaslased mälestavad noort näitlejat Ekke Märten Heklest

Copy
Ekke Märten Hekles
Ekke Märten Hekles Foto: Tartu Uus Teater

Teisipäeval lahkus meie hulgast 26aastasena Tartu Uue Teatri näitleja Ekke Märten Hekles, kelle mälestuseks on ühismeedias jagatud mitmeid südamlikke järelehüüdeid. 

«Ekke meil enam ei mängi. Meil on väga kahju. Kuid meil on hea meel, et saime neid lahedaid ja ka raskeid projekte koos teha. Oleks võinud veel! Oleks soovinud veel. Väga kurb...» kirjutab Tartu Uus Teater oma järelehüüdes. 

«Ma ei tundnud Ekket isiklikult. Aga ma tean, et tema näol oli meie etenduskunstiväljal tegemist ühe tundlikuma natuuri ja plastiliseima füüsisega kunstnikuga. Näitlejaga, kelle tähe valgus on saanud täna hoopis teistsuguse tähenduse,» kirjutab oma järelehüüdes endine riigiprokurör ja suur teatrisõber Steven-Hristo Evestus

Ta meenutab, et alles möödunud reede õhtul rookis Ekke Märten Hekles tema pea kohal kala. «Pühkisin etenduse lõppedes kõik mu peale langenud soomused hoolsalt maha, teadmata, et kogetud mälestusena jäävad need nüüd alatiseks mu külge. Traagiline teekond, mis tuletab meelde, et päeva lõpuks jääb ilu, mitte riismed.»

Viimaste hetkedena jäävad Evestuse jaoks noort näitlejat meenutama kaks lavastust – «Mis saab siis, kui meid enam ei ole?» ja «Ma jään kaevu juurde igavesti jooma». «Jään lähedaste ja kolleegidega Ekke elu tähistama,» kirjutab Evestus. 

Postitusele lisatud kommentaaris märgib teatrisõber Kristel, et temale jättis noor näitleja oma plastilise liikumisega sügava jälje etenduses «Lood». «Elu on habras,» lisab ta mustade südamete saatel.

Koomik ja sisulooja Andreas Melts, kellele Ekke Märten oli klassivend, kirjutab oma järelehüüdes, et põhikooli ajal käisid nad Ekke tagahoovis batuudi peal hüppamas ja PSP-ga (PlayStation Portable – toim) mängimas. 

«Isa Lauri juhtus mõnikord allkorruse toas kitarri mängima. Maja lõhn on siiamaani meeles. Olid ilusad ajad. Puhka rahus, kallis klassivend!» jagab Melts. 

Foto: Kuvatõmmis Instagrami loost

Klassivenda leinab ühismeedias ka loovagentuuri Tabasco kunstiline juht Estookin Andreen. «Iga kord, kui Ekket kuskil tänaval nägin, siis ta andis mulle kerge muigega loivava kallistuse. Me ei tundnud üksteist kuigi hästi, kuid vahel kohtasime teineteist juhuslikult ja vahetasime muljeid. Klassivend siiski ja noor näitleja. Ekke, mul on kahju, et lahkusid.»

Ekke Märteni surmast teatas Lauri Saatpalu tütar Karoliina kolmapäeval Facebooki postituses, kus märkis, et Ekke Märten lahkus meie hulgast teisipäeval. «Palume austada meie pere privaatsust sel leinaperioodil ja anname kindlasti märku, kui toimub ühine ärasaatmine, et saaksime kõik koos temaga hüvasti jätta. Puhka rahus, mu parim sõber.»

Ekke Märten Hekles töötas nii Tartu Uues Teatris kui ka Vanemuises. Muuhulgas astus ta üles filmides «Nähtamatu võitlus» ja «O2».

Tagasi üles