Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

AVAMEELNE INTERVJUU Ester Jörberg valusast kohtulahingust Üllar Jörbergi pojaga: mõte sellest, et kaotan kodu, tõi mulle insuldi

Copy
Ester Jörberg
Ester Jörberg Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

«Kulla Katrin, mõtle nüüd ise, sa oled 40 aastat mehega koos elanud, teda aidanud ja teda elu viimastel päevadel põetanud ja temaga kõike jaganud ja peale tema surma ilmub välja tema poeg, kes tahab, et sa kodutuks jääksid,» räägib Ester Jörberg aeglasel väriseval noodil. «Kuigi mu pojad maksid selle eest, et mulle jääks mu kodu alles, lõppes see kõik minu jaoks sellega, et mu tervis ei pidanud kohtuvaidlusele vastu ja ma sain insuldi. Ma vajan liikumisel abi ja mul on hooldaja, kes mind iga päev aitab.»

Olen Ester Jörbergiga (78) aastate jooksul suhelnud mitmeid kordi. Tavaliselt oli just Ester see, kes organiseeris tuntud laulja Üllar Jörbergi intervjuusid. Mäletan nii eredalt, kuidas ta ühel korral helistas mulle veel üle, et küsida, kas Üllar jõudis ikka intervjuule ja kas mehel oli kaasas õige särk ja pintsak. Et Üllari tähelepanu saada, pidingi tavaliselt asju ajama just särtsaka Esteriga.

Kui ma täna hommikul Ester Jörbergi toru otsa saan, ehmatan, sest tema hääl on katkendlik ja laused koosnevad pikkadest pausidest. Ester mäletab mind hästi ja ütleb, et vaatab igal esmaspäeval «Kuuuurijat» ja elab mulle endiselt kaasa, aga muidu on tal elus väga kehvasti.

Tagasi üles