VIDEO Louisianas tahetakse lapsevägistajad kirurgiliselt kastreerida

Inna-Katrin Hein
Copy
Louisiana osariigi peavangla, mis on USA suurim range turvalisusega vangla. Louisiana osariigi seadusandjad kiitsid heaks seaduseelnõu, mis lubab laste vägistamise eest määrata kirurgilise kastreerimise. Selle peab kinnitama või vetostama veel osariigi kuberner.
Louisiana osariigi peavangla, mis on USA suurim range turvalisusega vangla. Louisiana osariigi seadusandjad kiitsid heaks seaduseelnõu, mis lubab laste vägistamise eest määrata kirurgilise kastreerimise. Selle peab kinnitama või vetostama veel osariigi kuberner. Foto: AP Photo / Judi Bottoni, File / Scanpix

Ameerika Ühendriikides Louisiana osariigis tahetakse lastevastases raskes seksuaalkuriteos süüdi mõistetud isikutele tulevikus lisaks vanglakaristusele määrata ka kirurgiline kastreerimine.

Osariigi seadusandjad andsid 3. juunil lõpliku heakskiidu seaduseelnõule, mis lubab kohtunikul määrata isiku kastreerimise, kui ta mõistetakse süüdi alla 13-aastase lapse vägistamises või intsestis, teatab AP.

Kui süüdimõistetu meetmest keeldub, võib kohtunik määrata talle täiendava kolme- kuni viieaastase vangistuse.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles