Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Ees on väga kontrastsed päevad: värvikas nädal toob nii helgeid kui ka süngeid hetki

Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 3. – 9. juuni 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Oleme kuutsükli päris lõpus, mistõttu paljud tunnevad nüüd energialangust ning vajadust rahuneda ja viimaste nädalate sündmustele tagasi vaadata. Neljapäeval algab kuuloomine Kaksikutes ning siis liigub tähelepanu jälle ettepoole.

Lisaks aga on toimumas väga oluline Veenuse-Päikese ühendus, mil Veenus on teiselpool Päikest tasapisi moondumas Koidutähest Ehatäheks. Nüüd toimub südame ja mõistuse ühendumine, millest sünnib küpsem ja armastavam Veenuse versioon. See on tähistamist vääriv helge aeg. 

See-eest nädalalõpp võtab raskemaid ja tumedamaid toone, kuna Veenus ja Päike liiguvad üheskoos pingenurka Saturniga. Saabub testiv aeg, mis nõuab pühendumist ja pingutust. See ilmselt näitab, et head asjad, mis tahavad meie ellu tulla, nõuavad meilt ka omalt poolt päris suurt panust. 

Et Saturn on külm ja jahutav, võime kogeda seda otseselt meteoroloogilises ilmas, aga ka lihtsalt enda sees ja ümber. Jahutavalt mõjub reaalsus ja selle nõudmised. On oluline südamel mitte päriselt sulguda lasta ning tuleb säilitada usk, et kõik ilus, mida viimaste nädalate kõrgseisud on lubanud, on saavutatav. Nüüd tuleb vaid keskenduda tööle, mida parajasti selleks teha on vaja. 

Võib tunduda, et paradiisi kohale ilmuvad mustad pilved, ent lõpuks puhub tuul needki eest. 

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäeval kell 09.11 jõuab Merkuur trigooni Pluutoga ja kell 13.23 ühendusse Jupiteriga, mis tähistab äärmiselt soodsat aega tähtsate läbirääkimiste pidamiseks, mille käigus on vaja jõuda mingisuguste sügavate taipamiste ja järeldusteni. Mõistus töötab siin väga hästi ning on võimeline tajuma suurt pilti, kuid nägema ka asjaolude süvakihtidesse. See aeg sobib ka oluliste sõnumite edastamiseks, sest sõnal on suur ja kaalukas jõud. 

Õhtul kell 18.33 jõuab aga Veenus ühendusse Päiksega Kaksikutes, mida omakorda valitseb hetkel väga tugeval positsioonil seisev Merkuur. See on heaendeline aeg, et tuua süda ja mõistus kokku ning avaneda sellest sündivale uuele kergusele ja rõõmule. Siin võib mõelda selle üle, millest oled alates möödunud sügisest vabanenud, millistest negatiivsetest omadustest, hoiakutest, inimestest ja oma nõrkustest. Oled jõudnud palju paremasse kohta. See kõik oli väga vajalik.

Neljapäeval kell 15.37 toimub kuuloomine Kaksikutes 16°17’ ühenduses Päikese ja Veenusega. Siin hakkavad puhastunud Veenuse omadused päriselt tasapisi välja tulema. See on väga oluline kuuloomine seoses armastuse, väärtuste ja harmooniaga meie elus.

Ent kuuloomine jääb ka pingenurka Saturniga, mis viitab, et tuleb tõsiselt võtta vastutus ja teha ära vajalik töö seoses ühe hea asjaga, mis tahab ellu tulla. See nõuab enesedistsipliini. 

Laupäeval kell 11.25 läheb täpseks Veenuse kvadraat Saturniga, mis võib panna iseendas ja oma väärtuses kahtlema. Oleme justkui valvsa pilgu all, kus eksida ei tohi ning see koht ei ole mõistagi mugav. Võib ka tunduda, et teised ei mõista meie pingutusi, tööd ja vaeva ning et oleme jäänud kuidagi üksinda. Võime nõuda iseendalt ja teistelt väga palju, latt on tõstetud ülikõrgele. Ent see võib mõjuda peaaegu depressiivselt. Ometi on lahendus selles, et teha ära, mis teha on vaja. Isegi, kui loodetud sooja päikese asemel saabub jäine paduvihm. Keegi või miski võib meid karmilt takistada. 

Pühapäeval kell 13.35 läheb täpseks Päikese kvadraat Saturniga ning sarnane õhustik jätkub. Kes aga võtab end kokku, võib saada hakkama uskumatu tööga. Soovituslik on päeva jooksul negatiivsetele mõtetele ja hinnangutele tähelepanu ega energiat mitte anda ning teha ikka ja jälle seda, mida parajasti teha on vaja. Kui saabuvad takistused, siis võib aeglustuda ning oma sammud paremini läbi mõelda. Seda kõike tuleks võtta eelkõige kui testi ja kindlasti mitte kui karistust.

Inimesed, kes on harjunud võtma palju vastutust ja vähe kurtma, tunnevad end sel nädalalõpul ilmselt täiesti loomulikult.

Taevaseise avab Margit Korbe.
Taevaseise avab Margit Korbe. Foto: Erakogu

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval kell 11.08–11.36 (Kuu siseneb Kaksikutesse)

Reedel kell 15.15–15.41 (Kuu siseneb Vähki)

Pühapäeval kell 22.05–22.29 (Kuu siseneb Lõvisse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Märksõnad

Tagasi üles