Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

KLÕPSUD Ühismeedias jagatakse fotosid lastekaitsepäevast: lapsi tuleb hoida kogu aeg ja iga päev (1)

Copy
Lastekaitsepäeva puhul toimub palju põnevat.
Lastekaitsepäeva puhul toimub palju põnevat. Foto: Kristjan Teedema

1. juunil tähistatakse lastekaitsepäeva, mil juhitakse tähelepanu sellele, kui oluline on hoida lapsi ning märku anda abivajavatest lastest. Vaata, milliseid mõtteid jagatakse ühismeedias lastekaitsepäeva puhul. 

Lastekaitsepäeva mõte on juhtida ühiskonna tähelepanu laste õigustele. Lastekaitsepäeva tähistamine sai alguse 1925. aastal Genfis toimunud ülemaailmsel konverentsil.

«Ilusat ja hoolivat lastekaitsepäeva,» kirjutab Jüri Ratas oma Facebookis. «Tänane päev on oluliseks meeldetuletuseks, et kõiki lapsi tuleb hoida kogu aeg ja iga päev! Soovin teile kõigile päikseküllast suve, mis oleks täis naeratusi ja meeleolukaid sündmusi. Kindlasti võtke aega matkamiseks ja looduse nautimiseks! Meie käisime mõnusal retkel Pääsküla rabas,» ütleb Ratas ning jagab toredat fotot. 

Europarlamendi saadik Jana Toom jagab aga lastekaitsepäeva puhul toredat videot rabarberikoogi küpsetamisest koos lapselapsega. Toom on video juurde kirja pannud järgmised mõtted: «Riigi jaoks tähendab lastekaitsepäev eelkõige majandusarengut. Õigem oleks tegelikult öelda majandusarengu asemel majanduse arendamist, et lastel, kelle vähesuse üle ja ümber me targutame, oleks kodus kõike piisavalt. Et koduvägivallaküsimusi ei lahendataks enam lepitamisega, vaid eraldi elamispindade võimaldamisega. Et huvitegevus ja arsti juurde pääs oleksid vabalt võimaldatavad, kooliasjad arusaadavad ja et riik ja ühiskond toetaksid iga lapse väärikust ja enesehinnangut. See aga tähendab ka iga lapsevanema väärikuse ja enesehinnangu toetamist. Sõltumata ükskõik millest. Selle nimel kasvagugi meie rabarber!»  

Mart Sander aga jagas lastele lastekaitsepäeva puhul Katharinenthali kohvikus oma raamatuid ja kuldmünte. 

Ühismeedias antakse nõu, mida võiks lastekaitsepäeva puhul teha. 

«Selle päeva 5 nõuannet on siin.

1. Tee oma või kellegi teise laps õnnelikuks.

2. Kui tead last, kes kannatab, helista kindlasti lasteabi telefonil 116 111.

3. Tee lastega iirisekooki, tuntud ka «Kass Arturi koogi» nime all. (Sulata potis või ja iirised, sega ühtlaseks massiks. Pane maisipulgad suurde kaussi ja vala peale või-iirisesegu. Sega läbi ja lase jahtuda. Sega uuesti. Kui segu on täielikult jahtunud, vormi see küpsetuspaberi peal vorstikujuliseks ja keera küpsetuspaberisse. Lase vähemalt 2 tundi külmikus seista. Lõika viiludeks ja serveeri.)

4. Lapse õiguste nädalal toimub palju vahvaid üritusi. Võta osa!

5. Avasta endas laps. Mängi midagi ja jaga seda sõpradele.»

Omavalitsused üle Eesti korraldavad vahvaid üritusi peredele. Viljandi vallas said üritused hoo sisse juba mitu päeva varem ning lastekaitsepäeva hakati tähistama juba neljapäeval.  

Nõo vallas sai lastekaitsepäeva puhul tutvuda päästjate tööga. Noorpäästjad jagasid infot, kuidas valmis olla kriisiolukordadeks, kuidas tulekustutiga tuld kustutada jne.

Tagasi üles