Telekanal Kino 7 näitab Venemaal linastunud skandaalset filmi «Meister ja Margarita»​​

Elu24
Copy
Stsenarist Roman Kantori ja režissöör Mihhail Lokšini selgelt diktatuuri ja totalitarismi vastast filmi «Meister ja Margarita» näeb pühapäeval kell 21.00 telekanalis Kino 7.
Stsenarist Roman Kantori ja režissöör Mihhail Lokšini selgelt diktatuuri ja totalitarismi vastast filmi «Meister ja Margarita» näeb pühapäeval kell 21.00 telekanalis Kino 7. Foto: Kanal 2

Aasta alguses Venemaal linastunud mastaapne film «Meister ja Margarita» on tekitanud palju kõneainet ja sattus kohe ka tulise Vene propagandistide kriitika alla, sest nad ei toeta Venemaa sõda Ukraina vastu ning ka film ise on tõlgendatav võimukriitilisena

Eesti televaatajajal avaneb võimalus põlu alla sattunud «Meister ja Margarita» uut adaptsiooni vaadata koos eestikeelsete subtiitritega telekanalis Kino 7.

Režissöör Mihhail Lokšini jaoks oli tegemist alles karjääri teise täispika filmiga. «Meistri ja Margarita» stsenaariumi kirjutamine algas 2020. aastal ning võtete tegemine lõppes 2021. aastal.

Režissöör Mihhail Lokšin on Ameerikas sündinud venelane, kelle esimene mängufilm «Hõbedased uisud» jooksis 2020. aastal ka Eesti kinodes. Tema uus film, Bulgakovi «Meistri ja Margarita» uusversioon, pürgis Venemaa kinoedetabeli tippu. Pärast esilinastumist liitus kriitikaga enamik Venemaa peamisi propagandiste. Film kannab võimuvastast ja tsensuurivastast sõnumit, mis on tekitanud Kremlimeelsete propagandiste ja internetitrollide seas palju vastukaja ja pahameelt.

Film ei ole raamatu täpne ümberjutustus. Stsenarist Roman Kantor on põiminud Wolandi ja tema saatjaskonna liini Meistri uude raamatusse, mis on Nõukogude Liidus keelatud. Pontius Pilatuse näidendi proovidega algav film käsitleb Meistri võitlust tsensuuriga.

Meistrit ja Margaritat kehastavad Jevgeni Tsõganov («Mees, kes üllatas kõiki») ja Julia Snigir («Asustatud saar», «Uus paavst») kes on päriseluski paar - nad on koos olnud seitse aastat ja neil on lasteaiaealine poeg. Koos mängisid nad ka filmis «Hooaja lõpp».

«Wolandi» nimiosas on saksa näitleja August Diehl («Vääritud tõprad», «Noor Karl Marx», telesari «Parfüüm»). Filmis löövad kaasa mitmed tuntud Vene näitlejad, nagu näiteks menusarjades «Troonide mäng» ja «Ameeriklased» osalenud Juri Kolokolnikov, aga ka Marat Bašarov (Lihhodejev) ja Julia Augi tütar Polina Aug (Hella).

Filmi info:

Pealkiri: «Meister ja Margarita» («Мастер и Маргарита»)

Režissöör: Mihhail Lokšin (Michael Lockshin)

Stsenaarium: Michael Lockshin ja Roman Kantor

Osades: August Diehl, Jevgeni Tsõganov, Julija Snigir, Claes Bang, Juri Kolokolnikov, Aleksei Rozin, Polina Aug, Juri Borissov

Eelarve: 1,2 miljardit rubla (u 12 miljonit eurot)

Kassatulu: 2,3 miljardit rubla (u 23 miljonit eurot)

Stsenarist Roman Kantori ja režissöör Mihhail Lokšini selgelt diktatuuri ja totalitarismi vastast filmi «Meister ja Margarita» näeb pühapäeval kell 21.00 telekanalis Kino 7. Võimalik on valida ka eestikeelsed subtiitrid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles