Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTOD Kolmapäeval sadas Viljandimaal ja Võrumaal pingpongi palli suuruseid raheterasid

Copy

Juba kolmapäeva hommikul kirjutas sünoptik oma sotsiaalmeedias, et õhumass on väga ebapüsiv ja soodustab äikesepilvede arengut. Teisipäeva öösel vastu kolmapäeva alguse saanud äike jätkus ka kolmapäeval ning tõi kaasa ka rahesaju, millest Kiitak põgusalt ülevaate tegi.

Hommikuses postituses Facebookis kirjutab sünoptik Kairo Kiitsak, et ööl vastu Kolmapäeva registreeriti äike Lääne- ja Ida Virumaal, Jõgevamaal, Peipsi kohal ning Saaremaal. Samuti hoiatas ta, et äikest võib päeva jooksul kohata ka mujal.

Nii ka juhtus ning mitmel pool Eestis oligi äike. Näiteks poole viie ajal liikus Kiitaku sõnul äike üle Lasnamäe suure vihmasaju, tuule ja rahesajuga. Sellest jagas ta ka mitmeid pilte sotsiaalmeedias.

Pilte suurtest rahetükkidest lisati sünoptiku postituste alla palju ning ühes postituses märkis Kiitsak, et Lasnamäel olid need lausa kahe sentimeetri suurused.

«See oli julm!» kirjeldati olukorda kommentaariumist. «Vähemalt saab jäävanni,» naljatles postituse all teine sünoptiku fänn, lisades juurde pildi hoovis olevast väikesest basseinist, mis oli ääreni jäätükke täis. «Kas nüüd hakkabki rahe äikesega käsikäes käima,» tõstatas aga mureliku küsimuse kolmaski kommenteerija.

Kiitsak jagab fotosid ka Võrumaal ja Viljandimaal maha sadanud raheteradest.

 

Tagasi üles