TAGASI VIINATURISMI AEGA Kas Soome president Stubb pani Eestis kõnet pidades märjukesenaljadega mööda? (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Soome president Alexander Stubb pidas 27. mail 2024 Tallinnas kruiisisadamas Eesti presidendi Alar Karise korraldatud õhtusöögil kõne, milles viitas ka soomlaste vodkaturismile Eestis.
Soome president Alexander Stubb pidas 27. mail 2024 Tallinnas kruiisisadamas Eesti presidendi Alar Karise korraldatud õhtusöögil kõne, milles viitas ka soomlaste vodkaturismile Eestis. Foto: Markku Ulander /LEHTIKUVA / SIPA / SCANPIX

Soome presidendi Alexander Stubbi nali Eesti-visiidi ajal on tekitanud nii eestlastes kui ka eestisoomlastes vastakaid tundeid. Eesti kultuuri ja kombeid hästi tundvate eestisoomlaste sõnul viis Stubb Soome-Eesti suhted tagasi 1990. aastate viinaturismi aega.

Eestis peetakse Stubbi nalju alkoholi ja vorsti teemal piinlikuks ja kehva olukorrateadlikkust näitavaks. Stubbi maine Eestit tundva riigipeana pole positiivselt tõusnud.

Soome president ladus oma alkoholinaljad lagedale kõnes, mille ta pidas 27. mail Tallinnas kruiisiterminalis Eesti presidendi Alar Karise korraldatud õhtusöögil tema ja ta naise Suzanne Innes-Stubbi auks, kirjutab Iltalehti.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles