KOGUVAD ALLKIRJU Lätlased tahavad Eurovisiooni karussellilt maha astuda (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Läti laulja Arturs Singirejs, artistinimega Dons, esinemas 11. mail 2024 Rootsis Malmös Eurovisiooni lauluvõistluse finaalis
Läti laulja Arturs Singirejs, artistinimega Dons, esinemas 11. mail 2024 Rootsis Malmös Eurovisiooni lauluvõistluse finaalis Foto: Jessica Gow/TT / TT NEWS AGENCY / AFP/Scanpix

Läti kodanikud on on ManaBalssi platvormil andnud üle 11 300 allkirja selle poolt, et Läti lahkuks Eurovisiooni lauluvõistluselt lõplikult ja suunaks raha hoopis spordile. Kuna sellele algatusele on alla kirjutanud üle 10 000 Läti kodaniku, saab selle esitada parlamendile Seimile läbivaatamiseks.

«Kutsun üles lõpetama Läti osalemine Eurovisioonil. On kaheldav, kas see sündmus aitab oluliselt kaasa Läti mainele. Inimesed, kes seal osalevad, kipuvad käituma ebasündsalt ja see on lausa normiks kujunenud. On Euroopa riike, mis erinevatel põhjustel, sealhulgas rahalistel põhjustel, Eurovisioonil ei osale, ja Läti peaks oma niigi probleemset riiklikku rahastamist paremini investeerima sinna, kus meil on selge kasu – sporti,» leiab algatuse autor Kristaps Bogdanovičs, kirjutab Baltic News Network.

«Seetõttu kutsun üles lõpetama Läti osalemine Eurovisioonil, mitte korraldama eellauluvõistlusi «Supernoovasid», vaid suunama raha ümber spordile. On lubamatu, et laskesuusatamise föderatsioon peab MMi jaoks annetusi koguma, mis on kindlasti tähtsam kui Eurovisioon,» jätkas ta.

Tagasi üles